Ulažu 10 milijuna kuna i zapošljavaju 40 ljudi

Općina Đurđenovac u Osječko-baranjskoj županiji je na svom području uredila dvije poslovne zone, a interes za ulaganja su već pokazala dva veća investitora.

18.4.2013.
19:18
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Naime, nakon što su poslovni ljudi iz kineske pokrajine Zhejiang u veljači ove godine posjetili općinu i već ovoga ljeta najavili višemilijunsko ulaganje u poslovnu zonu Pašnjak, sad u Đurđenovac žele ulagati i poduzetnici iz Zagreba, koji su u Đurđenovcu registrirali tvrtku koja bi se bavila opremanjem skupocjenih jahti.

Riječ je o investiciji vrijednoj deset milijuna kuna, a uposlili bi 40 radnika. Tvrtka je, osim što je zakupila općinski poslovni prostor iz kojeg će voditi investiciju, kupila i osam parcela koje se prostiru na ukupno 4.800 četvornih metara, a na kojima je dogovorena gradnja proizvodnog pogona za opremanje jahti.

"Riječ je o vrlo ozbiljnoj investiciji i ozbiljnom investitoru, što potvrđuje da je kupio parcele i već napravio projekt. Sukladno projektu, na parcelama će već u lipnju ove godine početi gradnja pogona u kojem bi se konstrukcije jahti, koje bi se radile u drugim pogonima istog investitora, u Đurđenovcu oblagale drvetom, te uređivao interijer", objasnio je načelnik Đurđenovca Hrvoje Topalović za Glas Slavonije.

Kineski investitori početkom ljeta grade pogon?

Dodao je da su se investitori iz Zagreba odlučili na ovaj posao u Đurđenovcu s obzirom na dobru poduzetničku klimu i susretljivost općinskih vlasti, nisku cijenu komunalnog doprinosa i tradiciju rada s drvom.

Ranije su ulaganja najavili i kineski investitori, koji bi ulagali u drvnu, keramičku, staklarsku i tekstilnu proizvodnju. Kineski investitori su najavili i gradnju proizvodnog pogona u poslovnoj zoni Pašnjak već početkom ljeta, a u tom pogonu bi se zaposlilo između 30 i 40 radnika.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali