ZADOVOLJAN PODUZETNIK

ON NIJE MORAO ISELITI: ‘Biznis sam otvorio u gradiću s 5000 stanovnika, a pokrivam tržište od 300 milijuna ljudi i super zarađujem’

Miloš Vasić iz Srbije otkrio je pravi način zarade zahvaljujući kojem nije morao u potrazi za poslom otići iz mjesta koje voli.

Miloš Vasić (28) živi u malom gradiću Blacu sa svega pet tisuća stanovnika na jugu Srbije, no njegov biznis, na kojem odlično zarađuje, obuhvaća tržište od 300 milijuna ljudi. I prije svega zahvaljujući tom poslu nije morao odseliti iz gradića koji voli.

Miloš se bavi dropshippingom za koji mu je, kaže, potrebno samo znanje, računalo, vrijeme i dobra internetska veza. On je doslovce posrednik između onih koji imaju robu i onih kojima je ona potrebna. Zapravo ima web trgovinu, bez skladišta zaliha i zaposlenih. On prosljeđuje narudžbu dobavljaču, a ovaj je pakira i šalje na adresu primatelja.

“Do kupaca dolazim preko društvenih mreža, najčešće Facebooka, pa su i kupci iz svih dijelova svijeta. Dobavljače robe nalazim na sajtu AliExpress. Cilj mi je razviti svoj brend, pa i sjedište robe na tlu Sjedinjenih Američkih Država kako bih kontrolirao kvalitetu svojih proizvoda i smanjio vrijeme čekanja na proizvod”, opisuje Miloš te dodaje:

“Za 30 dolara mjesečno iznajmljujem Shopify platformu koja je ‘na dobrom glasu’. Dobivate hosting i potpunu podršku od njih kao i odličan izbor besplatnih tema za vašu prodavaonicu. Koristim i Dropified platformu uz pomoć koje s Aliexpressa postavljam proizvode u svoju prodavaonicu. Na Dropifeid platformi imate mogućnost da, kada netko naruči proizvod s vašeg sajta, softver automatski taj proizvod naručuje od dobavljača s AliExpressa, a dobavljač ga šalje kupcu. Cijenu proizvoda u svom shopu formiram tako što na nabavnu cijenu u Kini dodam cijenu dostave i svoju zaradu. Najčešće je krajnja cijena tri do četiri puta veća od nabavne. Uplate primam preko Paypala i “2checkout” platforme.”

Miloš je do sada brojnima pomogao pokrenuti svoju internetsku prodavaonicu i pomaže im da je održavaju, piše Blic

Povratak na Net.hr