TEDESCHIJEV USPJEH

ODLIČAN POSAO ATLANTIC GRUPE: Postali službeni distributer kompanije Mars: ‘Očekujemo 100 milijuna kuna prihoda’

Novi proizvodni asortiman uključuje robne marke kao što su Twix, Mars, Bounty, Snickers, M&M’s, Pedigree, Whiskas, Kitekat i Uncle Ben’s, javili su iz Atlantica.

Atlantic Grupa početkom veljače postaje službeni distributer ukupnog portfelja kompanije Mars na hrvatskom tržištu. Novi ugovor je vrijedan preko 100 milijuna kuna, koliko se u 2018. godini očekuje u vidu dodatnog prometa kroz distribuciju tri nove kategorije proizvoda – Mars čokoladnog programa, Mars prehrambenih proizvoda i Mars proizvoda za kućne ljubimce.

Novi proizvodni asortiman uključuje robne marke kao što su Twix, Mars, Bounty, Snickers, M&M’s, Pedigree, Whiskas, Kitekat i Uncle Ben’s, javili su iz Atlantica.

‘Iznimno smo ponosni’

“Imamo odlična iskustva i značajna očekivanja od partnerstva s Atlanticom na području distribucije Mars proizvoda u Hrvatskoj. Kroz dosadašnju distribuciju Wrigley asortimana potvrdili smo kako je riječ o partneru od kojega možemo očekivati nastavak izvrsne suradnje. Ovim Ugovorom se dodatno proširuje i zaokružuje već postojeća suradnja kompanije Mars i Atlantica, čime očekujemo još bolji ukupan rezultat prema svim relevantnim tržišnim parametrima”, rekla je po potpisivanju Ugovora Darja Šušteršič, direktorica tržišta Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine u kompaniji Mars.

“Iznimno smo ponosni što možemo objaviti sklapanje novog distribucijskog ugovora. To potvrđuje ozbiljnost naših planova i najava o daljnjem širenju i jačanju distribucijskog poslovanja u Atlanticu i, što je jednako važno, našu predanost realizaciji vrlo visokih distribucijskih ciljeva. Osobito nam je drago što je Mars kao korporacija svjetskog renomea i iskustva prepoznala u Atlanticu stabilnog, vrijednog i ambicioznog partnera. Imamo odlične pretpostavke za uspješnu suradnju kroz dosadašnji rezultat i partnersko povjerenje s kojim ulazimo u novi posao”, komentirao je Slaven Romac, Glavni direktor strateškog distribucijskog područja Hrvatska u Atlantic Grupi.

Raskinut ugovor s AWT-om

Inače, dosadašnji distributer proizvoda Mars kompanije bio je AWT International koji se našao u problemima uslijed krize u Agrokoru. U lipnju je AWT pokrenuo predstečajni postupak ‘zbog nemogućnosti podmirenja dospjelih regresnih obveza prema bankama po osnovi neisplaćenih mjenica Konzuma kao glavnog dužnika’.

Mars je navodno s AWT-om raskinuo ugovor krajem prošle godine.

Povratak na Net.hr