VAŽAN ZA SVE

NJEMU SE PRVOME TREBAJU PLATITI DUGOVI: ‘Bez nas će stati cijela poljoprivreda, a ne samo Agrokor’

Dobavljači se slažu kada je o prioritetnim tvrtakama za vraćanej dugova riječ. Tvrde kako se među prvim amora namiriti prijevoznička tvrtka Ricardo, jer bez nje poslovati ne može ni Agrokor, ali ni mnogi drugi.

Agrokorovi dobavljači traže da prijevoznička tvrtka Ricardo bude među prioritetima za plaćanje dugova koje koncern ima prema dobavljačima. S tim se slažu i u samoj Koordinaciji proizvođača i dobavljača gdje neslužbeno poručuju: “Tvrtki Ricardo svakako bi trebalo odobriti prioritetno plaćanje jer je među poduzećima koja jako ovise o Agrokoru, a bez čijih bi usluga bili ugroženi brojni mali dobavljači”

Prema riječima jednog od dobavljača, o Ricardovoj logistici ovisi poslovanje cijelog koncerna i on bez njih ne može poslovati, a ovisi i plasman roba u Konzum stoga po pitanju te tvrtke nema puno dvojbe.

Predsjednik Uprave Ricarda Milan Vrdoljak također očekuje da bude među prvima, no o iznosima koje mu Agrokor duguje ne želi govoriti. Pojašnjava kako posjeduje 300 kamiona te da za njega radi 380 ljudi, ali i da se polovica njegove zarade, odnosno nešto više od 100 milijuna kuna, odnosi na posao s Agrokorom

‘Ako mi stanemo, staju svi’

“Bez našeg prijevoza stat će cijela poljoprivreda, a ne samo Agrokor. Mi smo Agrokorov dugogodišnji prijevoznik, a mnoge usluge je bez nas praktički nemoguće obaviti. Ako mi stanemo, staju svi”, kaže Vrdoljak za Jutarnji.

Dodaje da upravo kamioni te tvrtke iz Darde prevoze robu koju Agrokorovi dobavljači dostavljaju na središnje Agrokorovo skladište u Zagrebu u ostatak zemlje, pa i šire.
“Mi vršimo kompletan prijevoz prema istoku Hrvatske i oko 80 posto prijevoza prema zapadu, prema Istri i Rijeci. No, još je veći problem što dostavljamo hranu za stočne farme kako Agrokora, odnosno njegovih tvrtki Belje, Vupik i PIK Vinkovci, tako i kooperanata: dnevno prevezemo više od tisuću tona. To je nešto što radimo samo mi jer imamo prilagođene kamione”, kaže Vrdoljak čijoj je tvrtki račun odblokiran, ali kaže kako im bez novca ubrzo prijeti nova blokada.

Povratak na Net.hr