‘Niti sam napustio HAC niti sastančio sa Sanaderom’

Nisam stavio svoj mandat na raspolaganje kako je objavio Jutarnji list, a prenijeli i neki mediji”, rekao je Josip Sapunar, demantirajući navode prema kojima je baš on ‘predstavljao’ HAC na ozloglašenom sastanku članova uprava državnih tvrtki.

arti-201008160311006Jedini preostali član Uprave Hrvatskih autocesta koji je izbjegao smjenu zbog afere Skladgradnja, Josip Sapunar, demantirao je napise prema kojima je dao mandat na raspolaganje, i to nakon uhićenja Nevenke Jurak, vlasnice Fimi-medije, tvrtke koja je s HAC-om imala brojne ugovore, za koje nadležna državna tijela sumnjaju da su bili prethodno namješteni.

“Nisam stavio svoj mandat na raspolaganje kako je u ponedjeljak objavio Jutarnji list, a prenijeli i neki mediji”, oglasio se Sapunar a prenosi Nacional.

Demantirao je i navode prema kojima je baš on bio na ozloglašenom sastanku članova uprava državnih tvrtki s tadašnjim premijerom Ivom Sanaderom i ravnateljem Carinske uprave Mladenom Barišićem, koji su 2007. navodno naložili da te kompanije daju poslove Fimi mediji.

Prema nekim procjenama, tvrtka Nevenke Jurak dobila je poslove s HAC-om u vrijednosti od oko 20 milijuna kuna.

Prethodni članak:

arti-201008160311006

Povratak na Net.hr