Nino Pavić želi biti kralj etera

Novinski izdavač Europapress Holding vrlo je zainteresiran za nacionalnu televizijsku koncesiju i navodno već mjesecima vrbuje HTV-ovog voditelja Zorana Šprajca radi zajedničkog angažmana, piše Nacional.

Tjednik navodi da se mnogi pitaju hoće li svojim programom moći konkurirati Hrvatskoj televiziji, RTL-u i Novoj TV nakon što je prošlog tjedna regionalni gospodarski TV-kanal Kapital Network dobio nacionalnu koncesiju.

Ninoslav Pavić, šef Uprave EPH, već je dulje zainteresiran za suvlasnički udio u Kapital Networku, na čijem je čelu Dragan Ćuća, i širenje medijskog carstva na televiziju, iako ga priječe Zakon o elektroničkim medijima prema kojemu novinski izdavači koji izdaju tiskovine u velikim nakladama ne mogu biti i radijski i televizijski koncesionari.

EPH sredinom prošle godine nije demantirao da pregovara oko kupnje udjela u Kapital Networku, koji je tada tražio strateškog partnera, te da je Pavić svojedobno taj Zakon o elektroničkim medijima nazvao zastarjelim.

Iako nije poznato kako su ti pregovori točno završili, tjednik piše kako već postoji neka vrsta poslovnog odnosa između EPH i Kapital Networka.

Prethodni članci:

arti-201001260434006
arti-201001120470006

Povratak na Net.hr