UPORAN DO CILJA

NEMIRAN DUH: Ostavio posao i osnovao tvrtku koja izvrsno zarađuje dok on putuje svijetom

Johnny Ward je imao siguran posao s odličnom plaćom i s radnim vremenom od 9 do 17 sati. No, to ga nije zadovoljavalo. Njegov nemirni duh tjerao ga je dalje sve dok nije pronašao način kako ne biti na jednom mjestu i zarađivati.

U 2009. godini Johnny Ward je živio u Australiji i radio za tvrtku koja je organizirala korporativne konferencije. Radio je kao prodavač i sa svojom provizijom je mogao zaraditi 20 tisuća dolara mjesečno. “Dolazim iz Sjeverne Irske i živio sam u siromašnoj obitelji pa nisam mogao vjerovati da mogu toliko zaraditi. A i stalno se bojim da ću bankrotirati”, kazao je Ward tada. Od kada je završio studij do svog prvog stalnog zaposlenja Ward je tijekom ljeta radio kao savjetnik u kampovima u Sjedinjenim Državama te je učio engleski u Tajlandu. Novac za putovanja prikupio je zahvaljujući sudjelovanju u medicinskim istraživanjima u Irskoj.

KAD TE OTAC UCIJENI! Tinejdžer pokrenuo biznis kako bi platio troškove za Teslu

No, ni njegov stalni posao u Australiji nije ga zadovoljavao. “Činilo mi se kao da me ne ispunjava. Nisam se osjećao slobodno, stalno sam morao šefove pitati za dozvole, a ni ne podnosim autoritete”, kaže danas 31-godišnjak koji se u sigurnom poslu prodaje zadržao svega šest mjeseci. Šefovi su ga pokušali zadržati povišicom i boljom pozicijom, no i u tom je izdržao tek dodatna četiri mjeseca. Srce ga je vuklo dalje. Nije mogao mirovati i biti na jednom mjestu.

Prva zarada 80 dolara

Odlučio je otputovati u Afriku. No, prije toga odlučio je podići vlastiti istraživački blog. Kaže da je bio grozan kad su nove tehnologije u pitanju no želio je raditi online, da ne bude vezan uz mjesto. “Sjećam se svoje prve zarade. Bilo je to kao ‘vau 80 dolara’. Prvi tip koji mi je platio za reklamu na mom portalu promijenio mi je pogled na sve. Tada sam shvatio da bi moj naum mogao odlično funkcionirati”, priča Ward koji je iz svog bloga izgradio tvrtku Step4Ward Media koja pruža usluge izrade web stranica, hostinga, kreiranja sadržaja… Tvrtka u kojoj s njim rade još četiri osobe je zarađivala oko tisuću dolara dnevno i dostigla milijun dolara, piše Business Insider.

S prvim novcima je kupio stan u Tajlandu gdje sada provodi godišnje odmore, no inače i dalje putuje pa je do sada proputovao 140 zemalja svijeta. No, ističe da i dalje jako pazi na što će utrošiti novac koji zaradi.

SJEĆATE SE SAMOHRANOG OCA IZ SIRIJE? Prije prodavao olovke da prežive, danas ima tri biznisa

ONLINE BIZNIS: 11-godišnja djevojčica prodaje lozinke i pravi je hit na internetu

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr