ISPLATI MU SE

NEKADAŠNJU TVORNICU RADIJATORA PREPLAVIO ČEŠNJAK! Moslavac otkrio unosnu kulturu i krenuo u bitku protiv uvoznika

Među poljoprivrednicima koji su prepoznali proizvod u koji treba uložiti jer se isplati je i Moslavac Mario Puškarić, koji se okrenuo uzgoju luka, otkupio bivšu tvornicu radijatora i sada u njoj pakira svoj prozvod za hrvatsko tržište, piše HRT.

Nekadašnju propalu tvornicu radijatora u Garešnici preplavio je miris češnjaka. Ondje je, naime, njegovu distribuciju pokrenulo nekoliko domaćih poljoprivrednika potaknuto lošom kakvoćom tog proizvoda koji u Hrvatsku trgovci uvoze u čak 90 posto slučajeva.

Tvornicu je otkupio Mario Puškarić koji se okrenuo dohodovnim kulturama. Dojadio mu je, tvrdi, ne samo uvozni češnjak već i crveni luk pa je te kulture posadio na čak 70 hektara. Uzgaja ih na vlastitim površinama koje navodnjava i ostvaruje vrhunski prinos. Nedavno je posadio češnjak na 40 hektara, čime namjerava ozbiljno potisnuti uvoz tog začinskog povrća za koje na godinu nepotrebno izdvajamo čak dva do tri milijuna dolara.

Do rezultata kreditom i vlastitim novcem

“Proivodnja je dovoljno velika da može trgovačke centre opskrbljivati kroz duže razdoblje u godini. Ono što je ove godine započeto osigrava dovoljno za kontinuitet opskrbe bez prekida”, priča Mario koji na natječajima za europski novac nije uspio pa u proizvodnju ulaže vlastiti novac i kredit.

Ovih dana to će mu se itekako isplatiti, jer kolinja su u tijeku pa je bijeli luk neophodan proizvod brojnih kućanstava. Stoga Marieve radnice užurbano pakiraju luk kako bi što prije stigao na police centara.

Povratak na Net.hr