Neckermann najavio otkaze za 1.400 zaposlenih!

Njemačka tvrtka za katalošku prodaju Neckermann objavila je ovog tjedna da više neće izdavati papirnati katalog te da prelazi na online prodaju, zbog čega će otpustiti pola svojih zaposlenika.

“Budućnost prodaje je na internetu. Na možemo dopustiti da nas to preskoči”, navodi se u priopćenju kompanije sa sjedištem u Frankfurtu, u kojem objašnjavaju odluku da ukinu tiskani katalog. Kažu, već sada im više od 80 posto narudžbi dolazi preko interneta, a previše sredstava koje troše na tisak sprječava ih da razviju svoje internetsko poslovanje, prenosi Reuters.

The Local piše da će bez posla ostati 1.400 radnika, što je njemački sindikat Verdi prozvao ‘socijalnom katastrofom’, budući da će najviše otpuštenih biti upravo u Franfurtu.

Neckermann se nalazi u vlasništvu tvrtke američke tvrtke Sun Capital, koja je njemačku tvrtku preuzela 2010. godine. Treći su najveća tvrtka u području kataloške prodaje, nakon Amazona i Otta. Podsjetimo, Neckermann je iz Hrvatske otišao u rujnu 2011. godine. Tada su otišli i iz Slovenije, Mađarske, Češke i Ukrajine.

No, vijesti o ukidanju tiskanog izdanja nisu jedine: kompanija je također objavila kako prestaju prodavati žensku, mušku i dječju odjeću, te prelaze na tehnologiju, namještaj i kućanske aparate.

Povratak na Net.hr