‘Naredili samo da prestanu koristiti natječaje za krađu’

“Pod ‘plaštem’ javne nabave se kralo, a to je istovremeno bio alibi da se investicije ne odrade onako kako bi trebalo. Naredili smo svima da prestanu koristiti protuzakonito javno nabavu za krađu i da se počnu ponašati po zakonu”, kaže ministar Radimir Čačić.

“HEP ne treba braniti. Zaslužili su svaku kritiku. Da nije tako ne bi direktor HEP-a priznao krađe i isplate u HDZ-ove fondove. Pod ‘plaštem’ javne nabave se kralo, a to je istovremeno bio alibi da se investicije ne odrade onako kako bi trebalo. Naredili smo svima da prestanu koristiti protuzakonito javno nabavu za krađu i da se počnu ponašati po zakonu. Glumila se javna nabava, a bila je korupcija – rekao je potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić, koji je u Karlovcu govorio o gospodarskom oporavku Hrvatske, ali i nekim dosadašnjim potezima Vlade koje su se u javnosti kritizirale.

Napad zbog smjena

Poput smjena Uprava javnih poduzeća.

“Javne tvrtke su povećale plaću za tri posto. Uprave tih javnih tvrtki postavljene su od HDZ- ove vlade i nastavile djelovati kao i za čitavog mandata. U trećem mjesecu sve uprave javnih tvrtki su smijenjene. Dakle, sve rezultate ove Vlade i uprava možete početi mjeriti od 1. travnja. Teško je očekivati da će ova Vlada odgovarati za poteze bivše. Primijetili ste, a neki od vas su u tome i sudjelovali, da je bio snažan napad na Vladu zašto se uprave smjenjuju. Sada se vidi zbog čega ih je trebalo smijeniti. Ovakvu politiku i ovakvo ponašanje ovo društvo i građani ove zemlje ne mogu izdržati”, kazao je Čačić.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr