Nema javnog natječaja

NA RED DOŠLE I JAVNE TVRTKE: Sutra će biti smijenjena Uprava HAC-ONC-a

U četvrtak će biti smijenjena uprava tvrtke HAC-ONC (Hrvatske autoceste održavanje i naplata cestarine), javljaju mediji. Mada je danas trebala biti održana skupština tog društva, zbog pripreme svih dokumenata bit će održana u četvrtak. Riječ je o prvoj smjeni u nekoj od javnih tvrtki.

Odluku o smjeni predsjednice Uprave Slavice Grđan i članova Uprave Krešimira Kvaternika i Marije Cvrlje donijet će na skupštini te tvrtke predsjednici Uprava HAC-a i ARZ-a, koji su suvlasnici HAC-ONC-a, Davor Mihovilić i Josip Šala, javlja Večernji list.

U Upravu HAC-ONC-a bit će postavljeni Josip Draženović koji je sad bio direktor građenja u HAC-u te Boris Huzjan, dosadašnji direktor tehničkog sektora i EU projekata u ARZ-u.

MILIJUNSKA ŠTETA: U HAC-u otkrivena organizirana krađa, otkaze bi moglo dobiti 200 ljudi

Priprema privatizacije?

Promjena čelnih ljudi u državnim tvrtkama je inače otežana jer se zbog Vladine uredbe koju je donijela bivša vlast za te pozicije trebaju provesti javni natječaji. No to se ne odnosi i na HAC-ONC koji je ovisno društvo HAC-a i ARZ-a.

Razlog smjene u toj tvrtki je, kako navode mediji, želja nove Vlade da postavi svoje ljude kako bi proveli zahtjevno restrukturiranje, odnosno pripremiti privatizaciju, a u sklopu rješavanja dugova za autoceste.

OREŠKOVIĆ: ‘Drugi mirovinski stup investirali bi u autoceste’

 

Povratak na Net.hr