Na korištenju onoga što bi kafići inače bacili stvorili uspješan obiteljski biznis

Mladi slavonski bračni par prije šest godina krenuo je trbuhom za kruhom i bolju budućnost pronašli su u Dalmaciji.

27.2.2014.
9:13
VOYO logo

'Kava je dobra zbog toga što ima te nutrijente koji su potrebni gljivama odnosno pomoću kojih se gljive hrane', rekao je Zvonko Trconić koji ostatke kave iz kafića koristi za uzgoj gljiva bukovača.

Pakiranje taloga kave može dati 1,5 kg bukovača. Zvonko je jedini u ovom dijelu Europe osmislio način kako gljive mogu rasti u svakom domu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trnovit put do uspjeha

"Htio sam nešto napraviti, da kupac kada kupi, da dobije svoju svježu gljivu kod kuće i to mi je uspjelo sa kavom", ispričao je Zvonko za Dnevnik.hr.

Put do uspjeha bio je trnovit. Zvonko i njegova supruga slavonske oranice silom prilika morali su zamijeniti morem. Prije šest godina iz Strošinaca su krenuli trbuhom za kruhom nakon što su oboje ostali bez posla. Igrom slučaja došli su u Split.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji su počeli novi život. Uz puno muke - posao je ipak krenuo. Na mjesec proizvede oko pola tone gljiva. Sve proda, a unatoč jedinstvenom ekološkom uzgoju, sve financiraju sami. Zahvaljujući upravo vlastitom trudu Zvonko i Goranka su sami sebi osigurali posao. http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/novost-u-uzgoju-gljive-na-kavi---325201.html

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo