IMA NOS ZA BIZNIS

MLADI ZAGORAC SRETNE RUKE: Posadio par ljutih papričica kao hobi, a iz njih izniknula bogata zarada

Goran Vrabec iz Jakovlja danas je ponosan vlasnik OPG-a koji ove godine očekuje milijunski prihod i to zahvaljujući ljutim papričicama koje je prije četiri godine kupio kao sastavni dio svog hobija.

Goran Vrabec iz zagorskog Jakovlja do prije četiri godine bio je samo ljubitelj ljute hrane, a danas od prodaje svojih “ljutih proizvoda” očekuje milijun kuna prihoda, a njegov Brutalero Scorpion proglašen je u Los Angelesu svjetskim viceprvakom u kategoriji ultra hot, piše Poslovni dnevnik.

Kako je sve počelo

Sve je počelo kada je poštom naručio petnaestak sjemenki chilli papričica i zamolio majku da ih zasadi u stakleniku. Rezultati su, kaže, bili fantastični. I hobi je ubrzo postao biznis, a Vrabec je pokrenuo brend “Volim ljuto”.

“Kad smo ih prvi put pobrali, pokušavao sam raditi neke umake, napravili smo desetke vrsta. Posvuda su bile hrpe bočica- nije mi bilo jasno kako se od te male biljke može toliko umaka napraviti… Podijelio sam ih frendovima za Božić, jedan od njih napravio mi je prvi brending i već nakon par dana ekipa se počela javljati. Pitaju imaš li još… Stavio sam računicu na papir, popričao sa starcima i dogovorio da ozbiljno krenemo u posao”, priča Vrabec koji je potom otvorio OPG. Svoje sadnice ljutih papričica i umake prodavao je preko web shopa, a potom su uz pomoć Facebooka dobili hrpu fanova.

Prihod se svake godine udvostručuje

“Prihod se zasad svake godine udvostručuje, za četiri ili pet bit ćemo ozbiljan proizvođač. Na projektu angažirano šestero ljudi, među njima moji roditelji i djevojka. Nemam kune kredita, osim što sam nešto novca posudio od roditelja”, priča mladi zagorski poduzetnik koji je prije dvije godine napravio rebranding i prodaju potom povećao za 30 posto.

Uz proizvode u web shopu, danas rade i poklon pakete svojih proizvoda za partnere različitih tvrtki. “Iako u početku nismo planirali maloprodaju, vlasnici dućana počeli su sami zvati i sada se Volim ljuto prodaje u više od 30 dućana i 100 restorana, a svaki tjedan dobijemo po tri ili četiri nova”, zadovoljan je Vrabec.

KAD TE OTAC UCIJENI! Tinejdžer pokrenuo biznis kako bi platio troškove za Teslu

 

Povratak na Net.hr