PRVA BAČVARIJA I DESTILERIJA U RH

MLADI NAŠIČANIN USPJEŠNO ŠIRI BIZNIS: Dojučerašnji bačvar na europsko tržište plasirat će poseban viski

Našičanin Hrvoje Pepelko koji je dosad na europsko tržište plasirao hrastove bačve, odsad će europskom tržištu nuditi i sasvim novi proizvod –  viski. Već sad ima zainteresiranih ne samo u Europi već i na Jadranu.

Mladi poduzetnik Hrvoje Pepelko iz Našica, vlasnik bačvarskog obrta Pepel-Co, već je godinama pravi stručnjak u izradi drvenih bačava od slavonskog hrasta, čija mu kvaliteta omogućuje da 60 posto proizvodnje plasira na tržište Europske unije. No, odsada u svom poslovanju ide i korak dalje pa tako Europljanima neće prodavati samo bačve već i viski, piše Glas Slavonije.

Pepelko je sada registrirao i prvu destileriju za proizvodnju žitnih rakija i tako postao prvi vlasnik u Hrvatskoj bačvarije i destilerije što je i u Europi prava rijetkost. Svoj će posao pritom povezati i s turizmom.

Žitne rakije kao prednost

“U proizvodnji žitnih rakija, koja je malo kompliciranija od voćnih, vidim svoju prednost. Jer kada žitne rakije odleže u hrastovim bačvama, pretvaraju se u odlično piće – viski. A i cijeli proces ukomljivanja odvija se u hrastovu posuđu. Meni je važno da mogu kontrolirati i kvalitetu hrastovih bačava i destilata koji je u njima”, priča Hrvoje, koji je inače u Luxemburgu nedavno dobio i nagradu za izvrsnost poslovanja.

“Bačve će biti paljene iznutra jer to omogućuje stvaranje arome viskija najtraženijeg na tržištu. Time je i kupac siguran da je kupio kvalitetnu rakiju, bez umjetnih dodataka, jer sve što mu treba za vrhunske arome ima u hrastovoj bačvi”, pojašnjava Pepelko koji će viski pakirati u bačvice od litre, dvije i pet litara i nuditi i kao jedinstven hrvatski suvenir. Kaže da je već sada uspio zainteresirati neka turistička središta na Jadranu, ali i europske kupce svojih bačava.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr