Dužnici, Linić vam je ponudio pogodnosti!

Porezna uprava Ministarstva financija poziva sve fizičke osobe, one koje su registriranu djelatnost prestale obavljati do dana stupanja Zakona o naplati poreznog duga na snagu, i one u djelatnostima poljoprivrede i ribarstva, da na vrijeme podnesu zahtjev za plaćanje poreznog duga, jer to mogu učiniti samo 90 dana od dana stupanja Zakona na snagu, priopćeno je iz toga ministarstva.

U Ministarstvu financija podsjećaju da je Zakon o naplati poreznog duga fizičkih osoba (NN 55/2013.) stupio je na snagu 9. svibnja 2013. godine.

U pozivu građanima navode da zahtjev za plaćanje poreznog duga fizičke osobe mogu podnijeti ispostavi Porezne uprave nadležnoj prema prebivalištu ili uobičajenom boravištu.

Moguće reprogramiranje naplate glavnice

Ističu da se naknadno zaprimljeni zahtjevi neće se uvažavati.

“Fizičkim osobama koje podnesu zahtjev bit će omogućeno reprogramiranje naplate glavnice duga uz kamatnu stopu u visini od 4,5 posto. Plaćanje je omogućeno u mjesečnim obrocima na rok otplate koji ovisno o visini poreznog duga može biti najmanje do 36 mjeseci te najviše do 60 mjeseci, uz istovremeni otpis duga s osnove kamata.

Ako obveznicima više odgovara, može se omogućiti otpis duga s osnove kamata uz plaćanje glavnice jednokratnom uplatom”, stoji priopćenju Ministarstva financija.

Više informacija može se pronaći na web stranici Porezne uprave.

Povratak na Net.hr