Pismo Milanoviću rezultiralo dogovorom sa sindikatima

U nove pregovore o kolektivnim ugovorima u trgovačkim društvima u većinskom vlasništvu države neće se ići bez mišljenja socijalnih partnerima.

20.9.2012.
11:34
VOYO logo

Pet sindikalnih središnjica, koje su ustale protiv odluke Vlade od 2. kolovoza da se pokrenu pregovori o kolektivnim ugovorima u trgovačkim društvima s većinskim državnim vlasništvom kako bi se uskladili s materijalnim pravima u KU državnih službenika, uspjele su se dogovoriti s ministrom rada Mirandom Mrsićem da se od te odluke odustane.

Potvrdio nam je to predsjednik Hrvatske udruge sindikata Ozren Matijašević ističući kako će se povlačenje odluke naći već na današnjoj sjednici Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne treba onima koji su uspješni otimati mrvice'

"Dogovorili smo se da se u pregovaranje o kolektivnim ugovorima može ići tek nakon dogovora socijalnih partnera, a što je tom odlukom bilo preskočeno. Također je dogovoreno da se pritom respektiraju okolnosti u kojima se određena trgovačka društva nalaze, jer neka od njih su na tržištu i ne ovise o državnom proračunu, neka posluju pozitivno i uspjela su dogovoriti nove poslove pa im sad ne bi trebalo iz usta oteti te mrvice. Različita je situacija od društva do društva i to treba uzeti u obzir. I do sada su se pregovori vodili bez pritisaka i različito u svakoj tvrtki", pojasnio je za Danas.hr Matijašević.

Podsjetimo, pet sindikalnih središnjica Vladu su u svom pismu prozvale da su odluku donijele protivno Zakonu o trgovačkim društvima i Zakonu o Vladi, te ignorirajući socijalne partnere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo