DVA ZADATKA ZA POREZNU UPRAVU

MINISTAR FINANCIJA PORUČIO IZVOZNICIMA: ‘Imate velika očekivanja od Vlade, no imamo i mi od vas’

Ministar financija Zdravko Marić došao je na konferenciju koju su organizirali hrvatski izvoznici te je kazao kako je svjestan da ga se poistovječuje s proračunom te da njegova odgovornost leži na prihodovnoj strani proračuna.

“Opravdano imate velika očekivanja od Vlade, ali i ja imam određena očekivanja od vas i od cijelog gospodarstva – da na neki način zajedno izgradimo određene pomake i u konačnici svi skupa stavimo Hrvatsku i naše gospodarstvo na put oporavka, a potom i rasta”, kazao je Marić, prenosi HRT.

Marić je dodao i da proračun ima brojna ograničenja.

Dva zadatka za Poreznu upravu

“Jako puno smo o tome i prije govorili i govorit će se i dalje. Od toga na neki način ne treba bježati, ali ne treba sve ni uzeti zdravo za gotovo. Moj je zadatak i svih nas u Vladi da u proračunu pronađemo određene mogućnosti kojima bismo učinili racionalniju i efikasniju upotrebu proračunskog novca”, izjavio je Marić.

Objasnio je i kako su pred Poreznu upravu postavljena dva osnovna zadatka. Radi se o efikasnoj naplati poreza temeljem postojećeg poreznog sustava te o iskoraku porezne administracije u mnogočemu “kako bi svima nama bio bolji financijski servis”, izjavio je Marić.

Povratak na Net.hr