NEMILOSRDNO ZGRTALI

LISTA NAJBOGATIJIH LJUDI U AMERICI: Opet potukli rekorde u zaradi, no jedan među njima ipak je najveći luzer

Bila je ovo još jedna rekordna godina za najbogatije ljude u Americi pa se tako i minimum neto vrijednosti koji magazin Forbes uzima kao uvjet za ulazak na svoju listu najbogatijih popeo s 1,7 milijardi na 2 milijarde dolara.

Tako je na listu Forbesa od 400 bogataša ušlo novih 22, no  u prvih deset su  i dalje ona poznata lica.

Svi koji su ušli u TOP 10 bogatiji su za najmanje milijardu dolara više no lani. Na prvom mjestu i dalje je, kao i 24 godine za redom Bill Gates koji je težak 89 milijardi dolara, što je osam milijardi više nego u 2016. godini.

Jeff Bezos već drugu godinu za redom ne pušta drugo mjesto i to zahvaljujući tome što mu je sreća porasla za 14,5 milijardi dolara i sada je težak 81,5 milijardi dolara.

Stari lisac Warren Buffet drži se na trećem mjestu sa svojom težinom od 78 milijardi dolara do kojih je dospio nakon što je ove godine dodao novih 12,5 milijardi.

Vrlo mu je blizu mladi milijarder koji bjesomučno juriša na vrh ljestvice, Mark Zuckerberg, sa svoju 71 milijardu dolara. On je ove godine, pak, svoj račun podebljao za 15,5 milijardi dolara.

Na sredini ljestvice je suosnivač Oraclea Larry Ellison, koji je svoje bogatstvo lani podebljao za 9,7 milijardi dolara i sada je težak 59 milijardi.

Braća Charles i David Koch, vlasnici multinacionalne korporacije Koch Industries, koja svoje temelje ima u naftnoj industriji, zasjeli su na šesto i sedmo mjesto Forbesove ljestvice najbogatijih Amerikanaca. Charles teži 48,5 milijardi dolara, baš kao i njegov brat David.

Na osmom jestu je medijski mogul Michael Bloomberg s 46,8 milijardi dolara, čije bogatstvo je ove godine poraslo za 1,8 milijardi dolara.

Ljestvicu zatvaraju suosnivači Googlea, na devetom mjestu Larry Page s 44,6 milijardi dolara te na desetom mjestu Sergey Brin s 43,4 milijardi dolara.

Dodajmo svemu još da je najveći gubitnik s liste dojučerašnji veliki biznismen, a sadašnji predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump. Njegovo bogatstvo palo je za 600 milijuna dolara na 3,1 milijarde. Svemu tome pridonio je općeniti pad vrijednosti na tržištu nekretnina, skupa predsjednička kampanja te skupo suđenje.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr