Linić je u pravu kad kaže da sam neozbiljan pregovarač

Danko Končar, potencijalni kupac triju brodogradilišta, susreo se danas s potpredsjednikom Vlade Radimirom Čačićem u Banskim dvorima. Novinari su nabasali na Končara točno po završetku sastanka.

“Kako komentirate izjave gospodina Linića da niste ozbiljan pregovarač?”, pitali su novinari Končara.

“Pa mislim da je on u pravu”, odgovorio je Končar uz smijeh.

Končar kaže da oni nikad nisu ponudili bankarska, nego korporativna jamstva, te da je na Vladi da odluči o njihovoj ponudi. “A mi znamo što smo spremni u ovom času dati”, kazao je.

Nije uvjeren u postizanje dogovora

Končar nije uvjeren da će s Vladom postići dogovor. “Mi već čekamo dvije godine na dogovor, sve naše ponude do sada su prihvaćene od strane Vlade. A koje Vlade? To je druga stvar, ali su prihvaćene, i u tim ponudama nema nikakvih izmjena”, ističe Končar.

U svojim ponudama, kaže Končar, koje su stare od godinu i nešto do dvije godine, nije mijenjana nijedna točka. A spornim drži iznos koncesije jer je on, kaže, nametnut.
“Naša vlada je vlada koja će morati donositi konkretne odluke. Nisu sve odluke simpatične i nisu sve za dizanje rejtinga. Jedna od takvih je bila rezanje proračuna. Pred nama je odluka o brodogradnji”, kazao je premijer Zoran Milanović na početku sjednice Vlade. Zadatak je, kazao je Milanović, očuvati socijalni model i sačuvati “ono što je stvarano desetljećima”. “Nemamo pravo takve stvari kompromitirati i uništavati. Mi smo vlada lijevog centra i očuvanje socijalne države i pravde je naš zadatak. I tu neće biti velikih kompromisa”, kazao je Milanović dodavši, ipak, da će biti “malih kompromisa”. Brodogradnja je, nastavlja Milanović, sustav koji 20 godina pod desnim vladama uglavnom preživljava i stvara gubitke. “Više tako ne smijemo”, odlučno kaže Milanović: “Brodogradnja će ostati u Hrvatskoj, ne u ovakvom obujmu kao do sada, ali veliki brodovi će se i dalje raditi u Hrvatskoj”. Odluke će se, ističe, donijeti kroz ne više od nekoliko mjeseci.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr