Lijepo je biti ambiciozan: Ministar bi sedam milijardi eura investicija

Turizam je u Hrvatskoj sektor koji čini čak 15 posto BDP-a i zbog toga je od iznimne važnosti za naše gospodarstvo. Upravo zato, vrlo je važno razvijati turističke potencijale, rekao je ministar Lorencin u Berlinu.

Ministar turizma Darko Lorencin se na jednom od najvećih turističkih sajmova, ITB u Berlinu, sastao s generalnim tajnikom UNWTO-a, Talebom Rifaijem, kojega je upoznao sa odličnim prošlogodišnjim turističkim rezultatima i aktivnostima u turističkom sektoru Republike Hrvatske, izvijestili su iz Ministarstva turizma.

“Ministar je predstavio aktivnosti vezane uz implementaciju Strategije, privatizaciju turističkih kompanija, transformaciju sustava turističkih zajednica u DMO te koncept razvoja pojedinih destinacija u pred i post sezone (tzv. PPS), kroz poticanje manifestacija i stvaranje inovativnih turističkih proizvoda, navevši primjer Red Bull Air Race svjetskog prvenstva 2014. koje se u travnju održava u Rovinju te festivala Ultra Europe koji se u srpnju održava u Splitu”, pišu iz Ministarstva.

Jedna od tema bio je i vizni režim koji predstavlja izazov za sve zemlje EU pa tako i Hrvatsku. “U procesu izdavanja viza učinjeni su mnogi napreci. Otvoreni su vizni centri, smanjen je broj potrebnih dokumenata, omogućena online prijava, no i dalje ćemo nastojati da se cijeli proces, dodatno pojednostavi. Nedavno smo bili u Rusiji i Ukrajini, gdje smo predstavili turističku ponudu naše zemlje, ali i sve potencijalne turiste detaljno upoznali s mogućnostima oko izdavanja viza, a ovoga ćemo mjeseca ponovno posjetiti Rusiji, odnosno turistički sajam MITT u Moskvi” rekao je Lorencin i najavio da će uskoro ponovno razgovarati s predstavnicima Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH na temu dodatnog pojednostavljenja i ubrzavanja procesa izdavanja viza.

Cilj je u narednih šest godina realizirati novih sedam milijardi eura investicija

“Turizam je u Hrvatskoj sektor koji čini čak 15 posto BDP-a i zbog toga je od iznimne važnosti za naše gospodarstvo. Upravo zato, vrlo je važno razvijati turističke potencijale kojima obiluje naša zemlja te stvarati nove motive dolazaka, odnosno nove i inovativne turističke proizvode, posebice u razdoblju pred i posezone. Razvoj inovativnih turističkih proizvoda, koji će pridonijeti rastu turističke potrošnje, i ovogodišnji je cilj Ministarstva turizma, pa su tako i aktivnosti koje provodimo usmjerene upravo na razvoj i jačanje navedenog segmenta”, kazao je ministar i dodao kako je “dugoročan cilj u narednih šest godina realizirati novih sedam milijardi eura investicija u turistički sektor, koje će se velikim dijelom odnositi na dizanje kvalitete, ali i smještajne hotelskog smještaja”.

Povratak na Net.hr