banner

"Kraljevski med" za "veću seksualnu snagu" opasan za zdravlje

Zbog tadalafila, konzumacija ovog proizvoda može dovesti do gubitka vida i sluha, glavobolje, povraćanja, konvulzije i drugih teških nuspojava.

Po podacima Ministarstva poljoprivrede, koje je izvijestilo o povlačenju proizvoda s tržišta, riječ je o proizvodu Kraljevski med – dodatak prehrani, LOT: 0105, pakiranom u šest AL-vrećica po 10 grama koji su upakirani u papirnatu kutiju, oznake roka valjanosti veljača 2016., godine proizvodnje 2013., zemlje podrijetla Kina, uvoznika Medivital pharm iz Zagreba.

Kako javlja Novi list, na stranicama tvrtke proizvod se na engleskom jeziku reklamira kao potpuno prirodni dodatak prehrani, namijenjen muškarcima za podizanje potencije i poboljšanje libida, proizvod koji »jača seksualnu snagu muškarca te doprinosi njegovom seksualnom zadovoljstvu i sreći«, uz istovremeno upozorenje na hrvatskom da se povlači iz prodaje u trgovinama dm-a i sa kioska Tiska.

Pronađen opasni tadalafil

Putem HR RASFF sustava zaprimljena je obavijest Uprave za sanitarnu inspekciju Ministarstva zdravlja o nalazu tadalafila u koncentraciji 60,2 mg/kg u proizvodu KRALJEVSKI MED – dodatak prehrani, LOT 0105, roka valjanosti 02.2016. Prisutnost tadalafila nije dopuštena u proizvodima koji su odobreni kao dodaci prehrani.

Klinička ispitivanja pokazuju da korištenje tadalafila u dozi od pet do 20 mg djeluje na pojačavanje hipotenzijskog djelovanja nitrata te je strogo kontraindicirano korištenje tadalafila kod osoba koje koriste pripravke nitrata u bilo kojem obliku. Nuspojave koje se mogu javiti kod korištenja tadalafila su promjene u vidu ili potpuni gubitak vida, zvonjenje u ušima ili iznenadni gubitak sluha, bol u prsima, povraćanje, znojenje, gubitak daha, konvulzije, crvenilo lica, vrata ili prsa, glavobolja, proljev, bol u mišićima i prsima.

Povratak na Net.hr