Gdje vam je najugodnije kupovati, a gdje je najpovoljnije?

Kad je u pitanju ljubaznost osoblja, hrvatski kupci ističu Lidl, ako se gleda izbor proizvoda, na vrhu liste su im Interspar i Kaufland. Izjasnili su se i koji trgovački lanac nudi najpovoljnije uvjete plaćanja te koji ima najpovoljnije cijene.

Hrvatski kupci se najugodnije osjećaju u Mercatoru i Intersparu, a potom slijede Konzum, Lidl, Billa, Kaufland i Plodine, pokazuje najnovije istraživanje portala supermarketi.info, koji je tražio odgovor kako Hrvati, zapravo, doživljavaju pojedine supermarkete.

Zanimljivo je da je Getro u ligi s Dionom po broju glasova, a pri dnu ljestvice su Metro te KTC, Prehrana i Tommy, koji su loše rangirani, vjerojatno jer je riječ o lokalnim trgovačkim lancima čiji pozitivni glasovi jednostavno nisu mnogobrojni.

Na upit u kojem trgovačkom lancu držite da je najljubaznije osoblje, ispitanici su najviše glasova poklonili Lidlu, koji je ipak malo iskočio ispred ostalih supermarketa. Jedino što malo iznenađuje je slabiji rezultat Kauflanda.

Robu je najlakše vratiti u Lidlu

Kad je u pitanju povrat neispravne ili pokvarene robe, apsolutni pobjednik u ovoj kategoriji je Lidl, a iza toga s nešto slabijim rezultatom je Kaufland. Ova dva njemačka trgovačka lanca očito imaju dugogodišnju praksu s takvim situacijama, te izgleda da najuspješnije provode moto da je kupac uvijek u pravu. Dosta izjednačeni broj glasova dobili su Billa, Konzum, Mercator i Interspar i Plodine.

Što se tiče pitanja najvećeg izbora/asortimana, hrvatski kupci podijeljeni su između Interspara i Kauflanda. Dali su im gotovo isti broj glasova. Sredinu ljestvice drže Konzum, Plodine, Mercator i Billa. Malo je nevjerojatan razmjerno slab rezultat Mercatora jer taj trgovački lanac doista ima poprilično velik asortiman proizvoda, a iznenađuje i to što je iza Konzuma ili Plodina.

Anketirani kupci izjasnili su se i o cijenama u pojedinim supermarketima. Najviše glasova dobili su Lidl i Kaufland, koji su po mišljenju kupaca, koji ih preferiraju zbog povoljnih cijena, znatno iznad Bille, Konzuma i Plodina. Getro, Mercator i Interspar, od velikih lanaca, po ovom pitanju su najlošije rangirani.

Konzum najfleksibilniji za plaćanje

Portal supermarketi.info istraživao je i koji trgovački lanac kupci drže najsusretljivijim po pitanju različitih mogućnosti plaćanja. Od svih lanaca, Konzum je dobio najveći broj glasova. Slijede Interspar i Mercator, te Plodine i Billa. S druge strane, Lidl, Kaufland i Getro nisu se pokazali kao supermarketi koji nude raznolike i fleksibilne načine plaćanja.

Što se tiče popratnih sadržaja, (sadržaji za djecu, kafići i kiosci u sklopu supermarketa) Konzum je također proglašen najboljim. Slijede Interspar i Mercator, dok Plodine i Kaufland drže sredinu ljestvice. Ostali supermarketi dobili su puno manje vaših glasova samo iz razloga što se doista u tim supermarketima rijetko i nađu takvi sadržaji.

Povratak na Net.hr