USPJEŠNI NA TRŽIŠTU

JURIŠ NA INOZEMSTVO: Kako je tvrtka s 5 zaposlenih dobila novčanu potporu Zagreba?!

Grad Zagreb prvi put je dodijelio novčane potpore poduzetnicima koji planiraju izlazak na inozemno tržište. Potporu je zbog svog uspješnog poslovanja na domaćem terenu dobila i tvrtka Hamapharm s samo pet zaposelnih, ali i više od sedam milijuna kuna prometa.

Grad Zagreb prošli je tjedan prvi put podijelio 27 potpora malim i srednjim poduzetnicima kako bi njihovi proizvodi i rad dospjeli na međunarodno tržište, piše HRT. Tvrtke koje su ukupno dobile 9,8 milijuna kuna morale su biti likvidne, poslovati pozitivno i imati spremne proizvode i ideje za izlazak na inozemno tržište.

Među 27 tvrtki koje su dobile novac je i Hamapharm koji se bavi, proizvodnjom, razvojem i distribucijom farmaceutskih proizvoda. S radom su počeli 2012. i otada do danas uspjeli su na domaćem terenu.

Na što će utrošiti novac?

“Prvo smo 2012. počeli razvoj svojih proizvoda, 2013. smo lansirali prvu liniju i do danas se pozicionirali na hrvatskom tržištu”, otkrila je šefica tvrtke Luca Mandić dodajući kako su sa samo pet zaposlenih ljudi ostvarili promet veći od sedam milijuna kuna. No i oni kao i ostale tvrtke koje su zbog dobivene potpore to obvezne, zapošljavat će nove ljude i širiti se na druge zemlje. Mandić kaže kako će novac prije svega iskoristiti za istraživanje tržišta, izradu marketinškog plana te izlazak na najveći međunarodni sajam.

U Gradu navode kako su poduzetnici dobili 50 posto potpora dok će preostalih 50 posto dobiti nakon periodičnog izvješća, piše HRT. Na natječaju je bilo više od 70 prijavljenih tvrtki.

BESPOVRATNE POTPORE: Poduzetnicima i obrtnicima predviđeno 3,93 milijarde kuna

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr