Još čekaju da im Linić odgovori: Kako čistiti ribu i kucati po kasama?

Iako je do fiskalizacije na tržnicama ostalo 20-ak dana, Ministarstvo financija i Porezna uprava još nisu objasnili zakupcima na hrvtskim tržnicama kako točno provesti fiskalizaciju.

Naime, zakupci se još nadaju da će im iz Linićeva ministarstva odgovoriti kako će na ribarnicama istodobno čistiti ribu i kucati po kasama ili pak na otvorenom dijelu tržnice na snijegu, kiši ili žegi, gdje im se moraju osigurati i utičnice za struju ili bežični internet.

“Da ili ne, tražimo samo jednostavan argumentirani odgovor. No iako je do fiskalizacije na tržnicama ostalo 20-ak dana, Ministarstvo financija i Porezna uprava ignoriraju nas još od veljače te je sve izgledniji prosvjed zakupnika klupa i štandova i blokada tržnica na jedan dan”, kazao je predsjednik Udruge hrvatskih tržnica (UHT) i direktor karlovačke tržnice Niko Pervan.

‘Takvu praksu nema ni EU’

Kad će prosvjedi, još se ne zna. Zasad se u vezi fiskalizacije zna tek da fiskalizaciji ne podliježu “kumeki” i “kumice” s vlastitom proizvodnjom, ako nisu u sustavu PDV-a i primaju manje od 48.000 kuna državnih poticaja.

Pervan tvrdi da UHT potpuno podržava fiskalizaciju, te da njezina primjena uopće nije sporna u trgovačkim društvima, organizatorima tržnica te među komitentima-zakupnicima koji prodaju u zatvorenim poslovnim prostorima. “No na tržnim klupama i štandovima ona je neprovediva u praksi i to je uludo trošenje novca. A konačno, takvu praksu nema ni EU”, zaključuje Pervan.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr