Jedva su preživjeli, sada rade punom parom i nedostaje im radnika

U brodogradilištu Viktor Lenac posljednjih tjedana pucaju po šavovima od posla, radi se u dvije, pa i tri smjene. Uz svoje radnike, njih oko 500, angažirali su i svu dostupnu kooperantsku radnu snagu diljem Hrvatske. I još im nedostaje ljudi.

Kraj prošlog tjedna dočekali su s devet brodova, a u jednom trenutku na dokovima i na vezu bilo ih je čak dvanaest. Ne računajući pritom njihov najveći i najvažniji posao, preinaku kabelopolagača Cable Enterprise na kojem je trenutno angažirano i najveći broj ljudi, u ovoj fazi posla naročito cjevara, piše Novi list.

Posao je velik i zahtjevan, rok za završetak ove preinake prilično kratak, sredina veljače iduće godine.

“Sa preinakom Cable Enteprisea zasad sve ide prema planu. Ulažemo maksimalne napore da posao odradimo kvalitetno i u ugovornom roku i vjerujem da ćemo u tome uspjeti”, kazao je predsjednik Uprave Robert Škifić.

Rekordna godina po broju brodova

Ulog je ogroman, riječ je o poslu od dvadesetak milijuna eura, a i referenca jedne ovakve uspješno odrađene preinake bio bi velik plus za Lenac kojemu bi ova godina, nakon izlaska iz stečaja, mogla biti rekordna po broju dokovanih brodova.

Prosječni prihod po brodu, zbog malog opsega radova koji se naručuju i niskih cijena, i dalje se vrti oko 220.000 eura, napominje Škifić. Zato se pokušava nadoknaditi sa što većim brojem brodova. Do konca prošlog tjedna, kroz tri doka prošlo je ukupno 70 brodova, još ih je pet ugovoreno, a Škifić vjeruje da će ovogodišnju listu zaključiti sa više od 80 brodova na dokovanju.

http://www.novilist.hr/Vijesti/Gospodarstvo/Lenac-ne-gasi-svjetla-Dokovi-puni-brodova-ali-nedostaje-radnika

Povratak na Net.hr