RAČUNICA ZA VOZAČE

JEDNIMA SVANULO, DRUGIMA SMRKLO: Dizeli pojeftinili, benzin stagnira, ali je poskupio autoplin

Vozači čiji automobili voze na dizelska goriva i ovaj tjedan mogu biti zadovoljni padom cijena. Cijena benzina je ostala na istoj razini, a autoplin je, pak, poskupio.

Četvrti tjedan za redom padaju cijene dizelskih goriva. Prema informacijama portala Cijenegoriva.info, litra eurodizela od utorka je jeftinija za 13 lipa i sada se prodaje u rasponu od 7,14 do 7,17 kuna, ovisno o kompaniji. Neki distributeri kao što je Plinski centar Zagreb (PCZ) cijenu te vrste goriva spustili su nadomak psihološke granice od 7 kuna pa ga prodaju za 7,03 kune.

U posljednja četiri tjedna, litra eurodizela pala je ukuno 49 lipa čim je spremnik od 50 litara u tom razdoblju pojeftinio 24,5 kuna. Ujedno, to je najniža cijena litre eurodizela od kraja prosinca 2009. godine.

Cijene benzinskih goriva u utorak se nisu mijenjale, litra eurosupera 95 se tako prodaje u rasponu od 8,49 do 8,51 kunu, ovisno o komaniji.

Autoplin poskupio za lipu

Vozači koji koriste autoplin nemaju baš razloga za zadovoljstvo. Naime, prema informacijama portala Cijenegoriva.info, cijena litre ove vrste goriva utorak je porasla simboličnu lipu i sada se na većini postaja prodaje po cijeni od 3,59 kuna.

Promjena cijena goriva u Hrvatskoj, prvenstveno dizelskih, posljedica je pada cijena naftnih derivata na takozvanom Mediteranskom tržištu od oko šest posto u odnosu na tjedan prije. Također, tečaj dolara pao je oko 0,1 posto.

DOBRE VIJESTI ZA VOZAČE: Ne zna se točno koliko, ali gorivo sigurno pada

PADA TREĆI TJEDAN ZAREDOM: Gorivo godinama nije bilo tako jeftino

Povratak na Net.hr