GOTOVO JE

TODORIĆ POKRENUO ZAKON O IZVANREDNOJ UPRAVI: ‘Ponosan sam jer sve što sam izgradio, predao sam državi’

Ivica Todorić obratio se danas priopćenjem svojim zaposlenicima i javnosti i izvijestio kako je Uprava Agrokora s njim na čelu pokrenula proces aktivacije Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku.

Obraćajući se zaposlenicima koncerna Agrokor, poslovnim suradnicima, partnerima i javnosti Ivica Todorić danas je izvijestio kako je Uprava Agrokora pokrenula proces aktivacije Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku.

DOBAVLJAČI IZGUBILI STRPLJENJE, OBUSTAVLJAJU ISPORUKE SVIH NAMIRNICA: Od sutra Agrokoru isporučuju samo kruh i mlijeko

“Navedenu odluku donosim u uvjerenju kako je to u najboljem interesu za svakog pojedinog zaposlenika, partnera, dobavljača, svih drugih dionika te cjelokupnog gospodarstva”, pojasnio je Todorić ujedno se zahvaljujući svima s kojima je, kako je kazao, izgradio tvrtku.

“Svih sam ovih godina, pa i u posljednjim izrazito izazovnim trenucima, davao svoj maksimum kako bismo osigurali stabilnost kompanije, kako bismo sačuvali više od 60 tisuća radnih mjesta te osigurali opstojnost i prosperitet cijelog koncerna Agrokor. Još jednom pozivam sve one koji mogu pridonijeti da Agrokor nesmetano nastavi s radom, da se sačuvaju radna mjesta i da se omogući daljnji razvoj, da učine sve u svojoj moći da se to i ostvari. Četrdeset godina sebe uložio sam u izgradnju cijele Hrvatske i regije, stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi”, stoji u njegovu priopćenju.

Nešto ranije danas, pak, premijer Andrej Plenković je kazao kako je Zakon stupio na snagu i da je Vlada spremna ako dođe do njegova aktiviranja.

Dobavljači su, pak, izvijestili kako od sutra Agrokoru stopiraju isporuke svih namirnica izuzevši kruh i mlijeko.

Povratak na Net.hr