UVEDENE NOVE MJERE

MINISTAR: Lani smo povukli novac iz EU fondova na razini statističke pogreške

“Od prošlog tjedna na snazi su pojednostavljenje procedure za povlačenje sredstava koje idu na ruku našim korisnicima kojima se olakšava prijava i skraćuje vrijeme donošenja odluka”, pohvalio se ministar Tolušić ističući da je sramotno što je Hrvatska lani povukla novac iz EU fondova na razini statističke pogreške.

“Od 10,7 milijardi eura koji nam stoje na raspolaganju povukli smo 147 milijuna eura što je 0,08 posto – to je na razini statističke greške, poražavajući i sramotno”, kazao je ministar regionalnog razvoja i europskih fondova Tomislav Tolušić za Dnevnik HRT-a, komentirajući činjenicu da smo na začelju EU kad je u pitanju povlačenje novca iz EU fondova. Nova Vlada je već najavila kako će to promijeniti te da planiraju povećati iskorištenost fondova za gotovo 80 posto u želji da time utječu i na gospodarski oporavak.

“Od prošlog tjedna na snazi su pojednostavljenje procedure za povlačenje sredstava koje idu na ruku našim korisnicima kojima se olakšava prijava i skraćuje vrijeme donošenja odluka. Ono što korisnici četiri godine govore da ne valja, promijenili smo u tri tjedna”, pohvalio se ministar dodajući kako Europska komisija ulaže u ljude koji će raditi na EU projektima na način da će u iznosu od 85 posto financirati njihove plaće.

EUROPSKI FONDOVI: Granična policija dobila uređaje za detekciju eksploziva i droge

TOLUŠIĆ NAJAVIO BOLNE REZOVE: Ne smijemo postati Grčka, uzor nam mora biti Irska

Povratak na Net.hr