ŠVEDSKI DIV

IKEA OBJAVILA POSLOVNE REZULTATE: Možete li pogoditi koji im je proizvod najprodavaniji u Hrvatskoj?

IKEA Hrvatska predstavila je poslovne rezultate za ovu godinu te se pohvalila rastom od 5,8 posto u odnosu na prvu poslovnu godinu, 2015. Zaradila je ukupno 535,7 milijuna kuna, dok je IKEA FOOD ukupno zaradila 27,4 milijuna kuna.

Zanimljivo je da je IKEA Hrvatska ove godine prodala 3300 kuhinja, što je stavlja na peto mjesto po broju prodanih kuhinja između svih 340 robnih kuća IKEA u svijetu.

‘U drugoj godini rada ostvarili smo izvrsne prodajne rezultate i otvorili online kanal prodaje kako bismo hrvatskim kupcima bili još dostupniji. Nastavit ćemo razvijati i prilagođavati ponudu i uslugu na zadovoljstvo naših posjetitelja, a novost koja će ih zasigurno razveseliti jest otvaranje pick-up pointa u Splitu koji planiramo pokrenuti tijekom sljedećih 12 mjeseci’, najavio je Stefan Vanoverbeke, direktor tvrtke IKEA Hrvatska te regionalni direktor IKEA South East Europe (SEE).

Najprodavaniji proizvodi

Najprodavaniji proizvodi iz asortimana namještaja su ALGOT rješenja za skladištenje prodana u 124.849 primjeraka, a najprodavaniji dodaci su OFTAST tanjuri kojih je prodano 819.000 komada. Najprodavaniji obrok je hot dog (612.504 komada), dok je najprodavanije piće voda s okusom, kojih je prodano 278.177 čaša.

IKEA najavila širenje

IKEA je najavila širenje, pa se tako planira otvaranje još 13 robnih kuća u regiji (Hrvatska, Srbija, Slovenija i Rumunjska) do 2025. godine, a u Zagrebu (Ilica 42) je otvorena Probna kuća čije fotografije možete pogledati u fotogaleriji.

Povratak na Net.hr