HT otpušta 160 radnika!

U Hrvatskom Telekomu je, u okviru transformacijskog procesa započetog početkom ove godine, utvrđen višak radnika pa je kompanija odlučila otpustiti 160 radnika.

Aktivnosti su pokrenute sukladno Zakonu o radu i Kolektivnom ugovoru, a odvijat će se tijekom rujna i listopada.

HT provodi transformaciju kompanije kako bi u uvjetima dugotrajne gospodarske krize i kontinuiranog smanjenja vrijednosti hrvatskog telekomunikacijskog tržišta stvorio temelje za budući rast i širenje poslovanja.

Tako je tijekom 2014. godine poduzeto niz aktivnosti u cilju povećanja efikasnosti poslovanja, a između ostalog, u svrhu brže i učinkovitije organizacije pojednostavljena je organizacijska struktura te je za 31 posto smanjen broj menadžerskih pozicija, stoji u priopćenju HT-a.

Smanjenje broja radnika dio je nužnog procesa optimizacije poslovanja kako bi kompanija i u teškim gospodarskim okolnostima očuvala operativnu učinkovitost te osigurala stabilnost i budućnost poslovanja.

Radnicima otpremnine

Procesu rješavanja kolektivnog viška radnika HT pristupa s visokom socijalnom osjetljivošću i odgovornošću. Radnici u trenutku odlaska iz kompanije dobivaju otpremnine čiji je iznos utvrđen odredbama Kolektivnog ugovora, a osnova za izračun su godine neprekinutog radnog odnosa ostvarenog u kompaniji. Početkom srpnja s reprezentativnim sindikatima potpisan je novi Kolektivni ugovor koji zaposlenicima HT-a jamči visoku razinu prava.

Radnicima koji su utvrđeni kao višak bit će ponuđena i mogućnost sudjelovanja u selekcijskom postupku za radna mjesta na kojima postoji potreba za radnicima, a prije svega se to odnosi na Kontaktni centar.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr