TRBUHOM ZA KRUHOM

HRVATI SE OTIMAJU ZA POSAO MESARA: Svi pohrlili na razgovor s poslodavcem koji nudi plaću od 2500 eura

Iako su Irci došli po Osječane, jer njih poznaju kao marljive radnike, masa drugih građana slila se u taj slavonski grad kako bi se zaposlila u mesnoj industriji u Callanu.

Predstavnici mesne industrije Callan Bacon iz irskog Callana u utorak su stigli u Osijek kako bi u pronašli nove radnike. Naime, u toj tvrtki već radi 15 Osječana pa su irski poslodavci očito zadovoljni njihovim radom u slavonskoj ravnici odlučili potražiti još jednako kvalitetnog kadra. Kako piše Glas Slavonije, otvaraju 130 novih radnih mjesta, a među njima je 25 namijenjenih Hrvatima.

Iako su oni s ciljem došli u Osijek, objava njihove potrage na nacionalnom portalu, na testiranje je privukla i kandidate iz ostatka Hrvatske pa je Osječana na kraju bilo najmanje. Nakon popunjavanja dokumenata, svaki kandidat obavio je razgovor s djelatnicama iz odjela za ljudske resurse tvrtke, a najvažnije za to bilo je iskustvo u poslu i poznavanje engleskog jezika.

JOŠ JEDNA PRIČA HRVATA KOJI JE ODSELIO U IRSKU: ‘Početak je bio težak, ali sada zarađujem 2100 eura’

Na posao već 15. listopada

Među kandidatima su bili i oni koji nakon završetka srednje škole bezuspješno traže posao, oni čije kolege već rade u Irskoj i imaju dobra iskustva, oni koji imaju posao u Hrvatskoj, ali traže bolji, ali i oni koji su se već okusili u radu u Irskoj, ali su bili nezadovoljni jer je sve išlo preko agencije pa sada pokušavaju izravno kod poslodavca.

Kako predstavnice Callan Bacona nisu bile ovlaštene razgovarati s medijima, ponešto se moglo čuti tek od kandidata. Tako se među njima pronijela priča o plaći od 2500 eura, ali koja se u tom iznosu zarađuje uz prekovremene. Govorilo se i o mogućnosti napretka, od rada na osnovnoj liniji preko predradnika pa sve do onog u uredu.

Kandidati bi već za dan-dva trebali dobiti odgovore i ugovore jer posao u tvornici čeka ih već od 15. listopada.

Povratak na Net.hr