OSTVARILI SVOJ SAN

HRABAR POTEZ BRAČNOG PARA IZ NAŠICA: ‘Imao sam siguran posao, no dao sam otkaz i krenuo sa suprugom u biznis’

Dati otkaz na sigurnom poslu u današnje vrijeme da biste ostvarili svoje snove i u Hrvatskoj otvorili obrt riskantan je i vrlo hrabar potez. No, Sabina i Tomislav Satler ipak su ga povukli i ovaj tjedan otvorili Kuću peciva na osječkom Jugu 2.

Ljubav prema izradi tijesta i pečenju kolača dovela je do toga da je Tomislav dao otkaz na radnome mjestu, a Sabina je ostala bez posla nakon što joj je istekao ugovor. Kako su oboje prehrambeni tehnolozi, nije bilo teško odlučiti što će otvoriti i nakon što su dobili poticaje za samozapošljavanje, krenuli su u svoju avanturu.

“Imao sam siguran posao, no u njemu se nisam našao. Još prije Sabina i ja razmišljali smo otvoriti nešto s proizvodima od tijesta i kolačima. Tijekom studija stekli smo znanje o tehničko-tehnološkim karakteristikama za vođenje ovoga posla, a ljubav prema pekarskim proizvodima naslijedili smo obiteljski”, ispričali su za Glas Slavonije supružnici, inače oboje Našičani.

Satleri su uredili prostor koji je u vlasništvu Sabinine bake i u njemu danas rade ono što najviše vole. Kako preko samozapošljavanja mogu zaposliti još dvoje ljudi na stručno usavršavanje ekipa će se, nadaju se, uskoro proširiti.

“Sve za sada radimo sami, i to prema domaćoj recepturi. Sabina je više zadužena za kolače, a ja za dizana tijesta. Nije nam se teško dići i u tri ujutro kako bi sve bilo spremno za kupce, jer ovaj posao obožavamo. Vidjet ćemo gdje će nas dovesti ovaj potez, no vjerujem da ćemo uspjeti”, kaže Tomislav.

Povratak na Net.hr