HEP dobio novu konkurenciju – stiže nam puno jeftinija struja!

Početkom mjeseca dolazak na hrvatsko tržište najavio je njemački energetski gigant RWE, a Hrvatska je elektroprivreda upravo dobila i jeftiniju konkurenciju iz Slovenije. Sigurno je da će hrvatska kućanstva moći birati niže cijene električne energije.

U samo desetak dana stvorila se poprilična gužva na hrvatskom tržištu energije. Nakon njemačkog energetskog giganta RWE-a, hrvatskim kućanstvima i poduzetnicima predstavila se slovenska tvrtka GEN-I, koja već od danas nudi struju jeftiniju do 30 posto od HEP-ove.

Na slovenskom i drugim tržištima posluju od 2004. godine, a u Hrvatskoj su od 2005. godine, otkad su uspjeli od HEP-a preuzeti opskrbu primjerice Grada Zagreba, Grada Rijeke i mnogih drugih gradova.

GEN-I na svojoj web stranici ‘Jeftina struja’ pojašnjava kako se za promjenu dobavljača električne energije ne naplaćuju nikakve naknade ili penali, a također nema ni fizičke intervencije u mreži, kao ni ograničenja s ugovorom.

Ušteda do 26 posto

Ušteda u dvosobnom stanu, u kojemu trenutno mjesečni račun iznosi 190 kuna, prema izračunu slovenske tvrtke objavljenom na web stranici, iznosila bi 131 kunu ili oko 22 posto. U obiteljskoj kući u kojoj mjesečni račun iznosi 340 kuna, ušteda bi u prvih godinu dana pri istoj potrošnji iznosila 245 kuna ili 24 posto.

U velikoj kući, u kojoj mjesečni račun za struju trenutno iznosi 865 kuna, ušteda bi u prvih godinu dana iznosila 654 kune ili 26 posto.

Njemački RWE bi sutra trebao izaći sa svojim tarifnim modelima.

Povratak na Net.hr