PRILIKA ZA POSAO

FACEBOOK OTVARA NOVO SJEDIŠTE I ZAPOŠLJAVA 500 LJUDI: ‘Ovo je dokaz da smo grad otvoren za inovacije i poduzetništvo’

Facebook se odlučio za otvaranje novog sjedišta u Londonu gdje će u idućoj godini zaposliti 500 novih radnika i to mahom visokokvalificiranih inženjera.

Američka tvrtka Facebook zaposlit će dodatnih 500 radnika kada u idućoj godini u Londonu otvori svoje novo sjedište, piše The Guardian. Prema riječima Nicole Mendelsohn, šefice tvrtke odgovorne za Europu, riječ je mahom o poslovima visoko kvalifikovanih inženjera.

“Velika Britanija je jedno od najboljih mjesta za jednu tehnološku kompaniju i važan je dio povijesti Facebooka”, rekla je na godišnjoj konferenciji britanske organizacije poslodavaca CBI, podsjetivši da je Facebook u London došao 2007. s tek nekoliko suradnika.

Svi na jednom mjestu

Prošlog je tjedna Google objavio kako nastavlja s planovima koji se odnose na gradnju novog sjedišta u središtu Londona u kojem će biti zaposleno tri tisuće ljudi. I Amazon napušta svoju bazu u Berkshireu i nakon 16 godina rada seli u središte Grada.

Gradonačelnik London Cityja Sadiq Khan izrazio je zadovoljstvo jer postaju središte tehnologije, posebice nakon što je Velika Britanija odlučila izaći iz Europske Unije. “London je vitalno mjesto za tehnologiju i na toj sceni nam Europa zavidi. Opredjeljenje Facebooka za London znak je da smo otvoreni za talent, inovacije i poduzetništvo”.

Povratak na Net.hr