ŠAROLIKA PONUDA

DRŽAVA PRODAJE 25 NEKRETNINA: Za najskuplju traže više od 25 milijuna kuna

Ministarstvo državne imovine prodaje 25 nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske. Najskuplja među njima jedna je šuma u Biogradu na moru.

Ministarstvo državne imovine raspisalo je javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske. Riječ je o 25 nekretnina koje obuhvaćaju sve od ruševina preko kuća i dvorišta do vinograda, oranica, pašnjaka i šume.

Upravo jedna šuma najskuplja je u ponudi i njena početna cijena iznosi joj 25.682.485,40 kuna. Riječ je o šumi na području Biograda na Moru od 24.083 metra četvorna.

Nudi Ministarstvo i staru zgradu škole s okućnicom i okolnim zemljištem, koja trenutno “nije slobodna od stvari i prava, budući da u istoj djeluje likovna kolonija”, a vodi se na Općinskom sudu u Karlovcu i košta bar 582.125,00 kuna.

U ponudi je i kuća i dvorište te voćnjak u Ulici M. Gorkog br. 128 u Osijeku imaju početnu cijenu 666.481,25 kuna.

U Brodskom Vinogorju, kod Slavonskog Broda, prodaje se oranica površine 2.972 m2 po početnoj cijeni od 127.250,00 kuna, a u Vrbovcu kompleks zgrada, dvorišta i oranica, koji se nalaze unutar zone I2 prodaju se u viđenom stanju, po početnoj cijeni od 2.112.625 kuna.

Sve nekretnine se prodaju u zatečenom stanju “viđeno – kupljeno”, a ponude se uz jamčevine mogu dati do 23. svibnja u 14 sati.

Ministarstvo državne imovine sve do potpisivanja kupoprodajnog ugovora zadržava pravo vratiti jamčevinu i odbiti ponudu, ili poništiti postupak za javno prikupljanje ponuda i pri tome ne snosi materijalnu ili drugu odgovornost prema ponuditeljima, niti ima obvezu obavijestiti ih o razlozima za takav postupak.

Povratak na Net.hr