POZNATI EKONOMIST

‘DR. PROPAST’ PREDVIĐA PROPAST POPULARNE KRIPTOVALUTE: ‘To nije ozbiljno sredstvo plaćanja, puknut će kao mjehur’

Jedan od najpoznatijih svjetskih ekonomista, ali i najzlogukijih proroka ekonomskih kriza i krahova zbog kojih je dobio nadimak Dr. Propast (Dr. Doom), Nouriel Roubini, ovoga puta predviđa propast sve raširenije kriptovalute – bitcoina.

U razgovoru za Business Insider, ovaj američki ekonomist turskog porijekla, kazao je za bitcoin da je “izrazito špekulativni mjehur koji će se na koncu rasprsnuti”.

PRODAO JE SVE ŠTO JE IMAO PA SAD SJEDI I ČEKA: ‘Sve sam potrošio na virtualnu valutu i očekujem veliki boom’

“Koriste ga kriminalci za poslovanje u sivim zonama”

“Po mom mišljenju, imamo divovski špekulativni mjehur koji se odnosi na bitcoin. To nije ozbiljno sredstvo plaćanja, niti je dobar način za čuvanje vrijednosti kapitala. Bitcoin se hrani sam sobom i nema nikakvih čvrstih temelja da njegova vrijednost dosegne visoku razinu”, smatra Roubini.

Štoviše, on ističe da se bitcoinom koriste kriminalci za poslovanje u sivim zonama. Predviđa i razvoj situacije oko te popularne kriptovalute.

“Mislim da će sve više zemalja proglasiti trgovanje bitcoinom nezakonitim, kao što je već učinila Kina. Bit će doneseni novi propisi i to će biti kraj bitcoina”, kazao je Roubini.

Inače, vrijednost bitcoina prošlog je vikenda dosegla 7.600 dolara, a u proteklih deset mjeseci ta je virtualna valuta ojačala za čak 750 posto.

PRALI NOVCE POMOĆU BITCOINA: Nizozemci uhitili 10 osoba koje su prodajom droge zaradili milijune

Povratak na Net.hr