Dijele stipendije i nude priliku za rad u Njemačkoj

Fond stipendija iznosi 700 tisuća kuna, a program stipendija je otvoren za sve hrvatske građane, bez ikakvih preduvjeta, pri čemu će se prednost dati nezaposlenima, mladima do 25 godina, poduzetnicima početnicima i ženama starijim od 40 godina.

Svi koji bi htjeli naučiti nešto novo iz područja informatičke i poslovne edukacije, trebali bi proučiti projekt ‘Zajedno stvaramo vašu uspješnu karijeru’ Učilišta Algebra, kojim se nude stipendije i mogućnost zaposlenja u Njemačkoj.

Naime, projekt prvo kreće nizom besplatnih i otvorenih predavanja u pet gradova (Zagreb, Split, Rijeka, Osijek i Dubrovnik) te s više od stotinu besplatnih radionica u 20 Algebrinih centara širom Hrvatske. Raspored tih besplatnih predavanja i radionica može se pronaći na stranicama http://karijere.algebra.hr, gdje se zainteresirani ujedno mogu i prijaviti za neku od radionica ili za stipendiju.

Fond stipendija 700 tisuća kuna

Stipendije se pak dijele za neki od dvadesetak edukacijskih programa iz područja informatike i poslovanja. Zainteresirani mogu birati između edukacije za programe 3D dizajna, administratora baza podataka, CAD specijalista, CCNA mrežnog profesionalca, ECDL operatora, grafičkog dizajnera, programera internetskih aplikacija, servisera osobnih računala, sistemskog i mrežnog administratora, specijalista za fotografiju ili video te web dizajnera. Tu su i programi koji su namijenjeni stjecanju poslovnih vještina, poput knjigovodstva, voditelja prodaje, specijalista za internetski marketing i voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz fondova EU.

Fond stipendija iznosi 700 tisuća kuna, a program stipendija je otvoren za sve hrvatske građane, bez ikakvih preduvjeta, pri čemu će se prednost dati nezaposlenima, mladima do 25 godina, poduzetnicima početnicima i ženama starijim od 40 godina, prenosi Poslovni.hr.

Edukacija i posao u Njemačkoj

Naposljetku, svi informatički stručnjaci školovani u Algebri moći će konkurirati za radna mjesta programera na Microsoft i Java tehnologijama, sistemskih inženjera, mrežnih administratora i stručnjaka za baze podataka u Njemačkoj. Kandidati koji zadovolje otići će na dodatnu tromjesečnu edukaciju i probni rad u školski centar GFN-a, jedan od vodećih edukacijskih centara u Njemačkoj, nakon čega će pronaći posao u suradnji s agencijom za zapošljavanje YITP. Očekuje se da bi edukaciju i zapošljavanje u Njemačkoj moglo proći oko sto informatičkih stručnjaka u sljedećem dvogodišnjem razdoblju.

Povratak na Net.hr