Danko Končar odustao od 3. maja

“Jadranska ulaganja osnažuju ponudu za Brodotrogir i Kraljevicu. Nažalost 3. maj trenutno nije uključen u našu ponudu. Odustali smo zbog nekih tehničkih stvari”, izjavio je u četvrtak navečer Danko Končar.

Gostujući u Dnevniku HTV-a Danko Končar rekao je da 3. maj nije u tako kriznom stanju ta da ne postoje razlozi za njegov stečaj, kao što su ga u to uvjeravali ljudi iz brodogradilišta u Rijeci.

Končar nije objasnio zašto odustaje od riječkog brodogradilišta, već je samo napomenuo kako su se okolnosti promijenile. Ponovio je kako u svojim ponudama za kupnju brodogradilišta nije mijenjao “niti jednu točku niti zarez.”

Predsjednica Radničkog vijeća brodogradilišta Nada Jelinić Starčević kazala je da 3. maj nije za stečaj.

“Opcija stečaj ili privatizacija nikad nije bila opcija za 3 maj. Gospodina Končara nismo zvali i ovim odustajanjem ništa se neće promijeniti”, izjavila je Jelinić Starčević za HTV.

Končar je u četvrtak u Banskim dvorima bio na razgovoru s potpredsjednikom Vlade Radimirom Čačićem. Tijekom tog razgovora je još uvijek govorio o namjeri privatizacije triju škverova te spomenuo da njegova Jadranska ulaganja čekaju Vladinu odluku o privatizaciji i brodogradilišta 3. maj.

U vezi otpuštanja radnika, Končar je podsjetio da programi restrukturiranja brodogradilišta, koje su prihvatili EK-a, Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja, sindikati i uprave brodogradilišta, predviđaju zbrinjavanje, a ne otpuštanje nekih radnika, što bi trebala financirati država.

‘Odluke neće biti popularne, ali su nužne’

Premijer Zoran Milanović izjavio je na sjednici Vlade kako je zadatak ove vlade očuvanje brodogradnje, no, dodao je da više neće moći pod državnim patronatom preživljavati i stvarati gubitke.

“Odluke o brodogradnji koje ćemo uskoro donositi neće biti popularne, ali su nužne”, rekao je Milanović.

Povratak na Net.hr