VELIKI PLAĆENI OGLAS

DALMATINSKI TRGOVAČKI DIV TVRDI: ‘Poreznici se iživljavaju nad nama, žele nas opljačkati za 18 milijuna kuna’

U velikom plaćenom oglasu potpisanom ‘uprava i zaposlenici’, splitska trgovačka tvrtka Tommy uputila je otvoreno javno pismo premijeru Tihomiru Oreškoviću, ministru financija Zdravku Mariću i ravnatelju Porezne uprave Zdravku Zrinušiću tražeći da ih se zaštiti od ‘pokušaja pljačke kroz naplatu nezakonito obračunatog poreza u visini od 18 milijuna kuna, javlja Tportal.

‘Tvrdimo da smo postali meta i predmet iživljavanja pojedinaca iz Porezne uprave Split te da smo i u mnogim drugim poreznim nadzorima potpuno neosnovano bili prisiljeni plaćati kazne i navodne porezne dugove’, stoji u oglasu objavljenom preko cijele stranice Slobodne Dalmacije.

Traži se zaštita tvrtke i njezinih četiri tisuće radnika, promjena ponašanja državne administracije prema poduzetništvu i prestanak prakse ‘neosnovanog ubiranja poreznih prihoda pod svaku cijenu’.


Tommy je, tvrdi se, jedan od najvećih i najurednijih poreznih obveznika u zemlji, a ne traži nikakve povlastice i pogodovanja nego samo pošteno i savjesno postupanje.

Ova tvrtka osnovana je prije dvadesetak godina i u vlasništvu je splitskog poduzetnika Tomislava Mamića koji je posljednjih godina velik dio odgovornosti prebacio na svog sina. Po službenim podacima za 2014., ona posluje na 177 lokacija i ostvaruje prihod od preko dvije milijarde kuna, uz zaradu od šezdesetak milijuna kuna. U velikom dijelu Dalmacije Tommy je vodeći u segmentu maloprodaje i iz godine u godinu bilježi stabilan rast.

Iako se odlučio na radikalan korak objavom oglasa u novinama, Mamić tijekom utorka nije bio dostupan medijima, a nije reagirala ni Porezna uprava, piše Tportal.

Povratak na Net.hr