‘Nekad sam imao pet lokala i 60 zaposlenih, a danas…’

Božidar Zagorec iz Bjelovara, dobitnik nagrade Zlatne ruke, nekad je imao čak pet lokala u dva grada te 60 zaposlenih, a danas je, kaže, iz ekonomskih razloga sve morao reducirati.

Slastičar Božidar Zagorec iz Bjelovara dobitnik je ovogodišnje plakete županijske Obrtničke komore Zlatne ruke, piše Večernji list. Zagorec je svoj slatki posao u Bjelovaru započeo 1980. i danas bi, kaže, da se spoje svi kolači i slastice koje je napravio u 32 godine, dobio toliki brijeg da bi se s njega čak moglo i sanjkati.

“O da još kako bi se moglo, to je doista istina”, sa smiješkom će slastičar koji nije poznat samo po kvalitetnim kolačima nego i po sladoledu.

‘Ugostiteljstvo je odavno čisto preživljavanje’

“Ja sam prvi u Bjelovar donio otvorenu vitrinu i stroj koji sam izbacuje sladoled. U ono vrijeme to je i u Zagrebu bila prava rijetkost”, prisjetio se zadovoljno napominjući da je posao iz godine u godinu sve više cvjetao. U nabolje vrijeme, dodaje, imao je čak pet lokala od kojih jedan i u Crikvenici te zapošljavao 60-ak ljudi.

“Zbog ekonomskih i privatnih prilika morao sam sve reducirati. Ugostiteljstvo već odavno nije tako profitabilno kako se obično misli, nego je čisto preživljavanje, a u to će se vrlo brzo uvjeriti i ministarstvo financija nakon uvođenja fiskalnih kasa”, kaže Zagorec.

Povratak na Net.hr