SNIMAJU SITUACIJU

BOGATI ULAGAČI U HRVATSKOJ: Evo za što sve Francuzi žele dati svoj novac

Zračna luka u Zagrebu nije jedino što je Francuzima bilo ‘zapelo za oko’ kad je o ulaganju riječ. Njihovih 20 bogatih ulagača došlo došlo je sada “snimiti” situaciju, a na meti zanimanja našao se i Pelješki most.

Francuski ulagači zainteresirani su i za ulaganja u druge projekte u Hrvatskoj osim Zračne luke. Stoga je 20 bogatih ulagača te zemlje u pondjeljak stiglo u posjet Lijepoj našoj, piše Dnevnik.hr

Premijer ih je ugostio i pritom istaknuo kako je nedavno usvojena porezna reforma koja ima cilj ukinuti prepreke većoj konkurentnosti tvrtki. I sami Francuzi kažu da u Hrvatskoj nije tako teško ulagati kao drugdje Izjavio je to pri posjetu Charles Paradis iz MEDEF Internationala potvrđujući ujedno da ulagači imaju želje za ulaganjem u druge infrastrukturne obbjekte. Tako je na pitanje jesu li zainteresirani za gradnju Pelješkog mosta odgovorio: “To se pitanje stalno postavlja i moj odgovor je da.”

“Francuske tvrtke prepoznaju hrvatske tvrtke i ovo tržište, ali i kao kvalitetne partnere za treća tržišta”, potvrdio je i šef HGK Luka Burilović dodajući kako je riječ o zanimanju za ulaganja u obrani, građevini, prometu i uslugama.

Francuzi nisu zainteresirani samo za ulaganja, oni su već godinama i rado viđeni gosti u Hrvatskoj. Prošle je godine našu zemlju posjetilo oko 500 tisuća Francuza. Raste i robna razmjena Francuske i Hrvatske, a prošle je godine iznosila 700 milijuna eura. Hrvatska im je izvezla dijelove za automobile, vagone, kožne i drvene proizvode, a uvezla farmaceutske proizvode, elektroniku i automobile.

Povratak na Net.hr