Velja Ilić od nekretnina zarađuje 40.000 evra

Ministru se izdavanje isplati

Ministar građevine Velimir Ilić godišnje samo od rentiranja svojih nekretnina zarađuje blizu 40.000 evra, ali i dalje ne želi da plati odštetu od 12.000 evra novinaru Vladimiru Ješiću, koga je šutnuo nogom u televizijskoj emisiji. Ilić kaže da sudsko rešenje o odšteti nije pravosnažno, prenosi Blic.

To nije gotovo, i moj advokat se žalio na to rešenje. Tražio sam da se slučaj prebaci u Beograd jer se njime bavio sud koji je nenadležan. Osim toga, molim vas, pa gde to ima da ja za udarac u glavu dobijem odštetu od 4.000 evra, a neko za šutiranje dobije 12.000 evra. Pa to nema nigde, to nije normalno – kaže Ilić za „Blic“.

Kada je javno, pred skupštinskom govornicom, izjavio da Ješiću ne može da plati odštetu jer mu cela plata ide na sudske troškove i kredite, postavilo se pitanje od čega ministar građevine Velimir Ilić živi. Samo po podacima iz imovinske karte predate Agenciji za borbu protiv korupcije, jasno je da je Ilić jedan od imućnijih političara, te da njegove tvrdnje da para nema ne stoje.

Koliko zarađujem od izdavanja nekretnina moja je privatna stvar. Ja sam domaćin čovek. Imam i druge izvore prihoda i ne živim od ministarske plate. Znate li vi da sam ja samo u jednom danu obrao pet vagona šljiva, a u drugom prodao 600 jagnjadi. Nisam ja postao bogat čovek od politike, privrednik i privatnik sam duže od dvadeset godina i moja imovina je uredno prijavljena Agenciji za borbu protiv korupcije. Osim toga, zato sam bio i drugi po visini poreza na imovinu među političarima – rekao je za „Blic“ Ilić.

Iako u prvom momentu nije želeo da otkrije koliki su mu prihodi od rentiranja nekretnina, ministar je na kraju izneo podatak da sada zarađuje manje od 40.000 evra, ali i da na svu svoju imovinu, kao i na prihod od rentiranja, uredno plaća porez.

Imao sam u jednom momentu samo od zakupa jednog poslovnog prostora preko 40.000 evra. Sada je to manje jer su cene pale. Nekada sam mesečno za iznajmljivanje lokala prihodovao i po 5.000 evra. I ja ne vidim ništa sporno u tome. To su inače nekretnine koje sam dobio iz nasledstva, i njihovo poreklo je veoma jasno – objašnjava Ilić. On, međutim, nije želeo da otkrije gde su ti lokali i kome ih sve iznajmljuje.

Povratak na Net.hr