PORUKA S PUTOVANJA

BIVŠI MINISTAR OTKRIO: ‘Česi su zainteresirani za ulaganje u INA-u’

Česi su zainteresirani za INA-u. Izjavio je to član Odbora za gospodasrtvo mostovac Tomislav Panenić koji se nalazi u Češkoj kao član saborskog izaslanstva koje je ondje otputovalo kako bi razgovaralo o bilateralnim gospodarskim odnosima.

“Razgovaralo se o investicijama koje su u tijeku. Zainteresirani su za ulaganje prema našoj naftnoj kompaniji i za neko moguće strateško povezivanja u budućem vremenu”, otkrio je Panenić za HRT. Inače, hrvatski predsjednik Sabora se na sastanku s češkim premijerom Sobotkom složio da bilateralni gospodarski odnosi ne prate visoku razinu političkih odnosa dviju država, s tim da je poslovna suradnja protekle godine ponešto i stagnirala.

U međuvremenu u Hrvatskoj je osnovan Savjet za mogući otkup dionica INA-e od MOL-a čija je zadaća davanje smjernica, poduzimanje mjera i aktivnost te predlaganje Vladi da donese odluke vezane uz postupak mogućeg otkupa dionica MOL-a.

Inače, predsjednik Vlade Andrej Plenković početkom mjeseca potvrdio je da je Hrvatska zatražila poništavanje arbitražne odluke u slučaju INA-MOL, donesene 23. prosinca pošle godine pred Arbitražnim sudom utemeljenim prema Pravilima Komisije Ujedinjenih naroda za međunarodno trgovačko pravo (UNCITRAL) u Ženevi između Republike Hrvatske i MOL Grupe.

Pritom je kazao kako za poništavanje arbitraže hrvatska strana ima vrlo dobro potkrijepljene argumente te da će ih švicarski sud sagledati u vjerojatno nekoliko idućih mjeseci.

PLENKOVIĆ POTVRDIO: Hrvatska traži poništenje odluke Arbitražnog suda u slučaju INA-MOL

Povratak na Net.hr