I što možete očekivati

ANALIZA CIJENA: Gdje se u Zagrebu mogu naći stanovi jeftiniji od 1000 eura po kvadratu?

Iako su centar i njegovo šire područje najskuplji i ondje se mogu naći neuređena potkrovlja i oronuli sutereni za manje od tisuću eura po kvadratu, no tada u njih treba uložiti u potpunu adaptaciju. Takvi stanovi se međutim mogu lako prodati, ali i iznajmiti na dan.

Sesvete i Dubrava kvartovi su u kojima se stan može naći za manje od tisuću eura po četvornom metru. Prema analizi oglasnika Crozilla.com, riječ je o cijenama koje su postavili prodavatelji, a postignute su u pravilu niže.

Stanovi u Sesvetama na tom su portalu u studenom oglašavani po cijenama kvadrata od 650 do oko 1500 eura, a čak 38 posto njih u tom dijelu grada ima cijenu kvadrata nižu od 1000 eura.

DRŽAVNI STANOVI ČEKAJU PODSTANARE Mjesečni najam već od 181 kunu

Što se traži?

Na području zagrebačke Dubrave stanovi su oglašavani po cijenama od oko 600 do 1800 eura po četvornom metru.

Prema riječima Ivane Beljan, autorice analize, na Črnomercu i Trešnjevci također se može naći stan po tako niskoj cijeni, ali nije neizvedivo da takva cijena prođe i u centru.

“Centar i šire središte najskuplji su, ali i ondje se može naći kvadrat za manje od tisuću eura. No, tada je uglavnom riječ o neuređenim potkrovljima ili suterenima te stanovima starije gradnje. Nije rijetkost da i novi stanovi imaju niske cijene, a u tom je slučaju najčešće riječ o onima velikih površina”, kaže I. Beljan te ističe da je sada manja razlika između tražene i postignute cijene jer su ih prodavači realnije postavili, piše Poslovni.hr.

Najviše se traže stanovi u centru Zagreba, a slijede Trešnjevka, Maksimir i Jarun. Agent za nekretnine Matija Fontana ističe da je praksa pokazala da se niže cijene četvornog metra mogu naći u starom dijelu Trešnjevke, na Črnomercu na potezu do Kustošije, u centru i nešto u Novom Zagrebu te da stanovi na tim lokacijama prije nađu kupca nego oni u Sesvetama ili Dubravi.

“Stanovi s cijenom nižom od tisuću eura u centru i bliže centru uglavnom su sutereni i prizemlja manje površine koji zahtijevaju potpunu adaptaciju. No, kupcima su isplativiji jer ih nakon što u njih ulože mogu dati u najam. Primjerice, takvi stanovi u centru u sekundi se prodaju jer se mogu odmah dati u dnevni najam. Za kupnju stana nije presudna cijena, nego lokacija”, mišljenja je Fontana, prenosi Poslovni.hr.

POMOZI SIROTU… Kupuju jeftinije POS-ove stanove i na njima zarađuju stotine tisuća eura

Povratak na Net.hr