POSLOVNI ANĐELI

VELIKI USPJEH: Amerikanci u hrvatski startup uložili 1,6 milijuna dolara

Hrvatski startup Repsly dobio je injekciju od 1,6 milijuna dolara pa sad planira ojačati svoj tim i širiti se na tržištu.

Skupina američkih poslovnih anđela okupljenih oko Launchpad Venturea uložila je 1,6 milijuna dolara u hrvatski startup Repsly. Ostali investitori koji su financijski podržali Repsly su LaunchCapital, Hub Angels, SideCar Angels i Companyon.

Ulaganje će Repsly, koji je razvio mobilni CRM za terenske radnike, iskoristiti kako bi pojačao svoj tim u SAD-u i pripremio se za širenje. Kao prvi korak startup je za savjetnika uprave doveo Woodyja Bensona, partnera u LaunchCapitalu. On tvrdi kako se Repsly na tržištu našao u jedinstvenoj situaciji u kojoj pomaže brendovima u skupljanju i analizi podataka s terena kako bi mogli donijeti kvalitetne poslovne odluke, piše Poslovni dnevnik

Repsly je u tri godine udvostručio prihod i početkom godine je počeo operativno pozitivno poslovati. Tvrde da imaju tisuću tvrtki korisnika u 70 zemalja.

Osnivač i direktor tvrtke Mrko Kovač nedavno je kazao kako im je želja rasti dosadašnjim tempom i to u iduće tri godine. Ovu pak godinu planiraju zaključiti s prihodom od gotovo pet milijuna dolara, te povećati broj zaposlenih.

Repsly je dioničko društvo u kojem udjele ima 91 suvlasnik među kojima su članovi Hrvatske mreže poslovnih anđela, američki VC fondovi te osnivači i zaposlenici.

U njega je do sada ulagano dva puta, prvi put 2014. s 1,4 milijuna dolara, a drugi put 2015.

Povratak na Net.hr