ZNA SE NOVA LOKACIJA

RAMLJAK SE RJEŠAVA JOŠ JEDNOG SIMBOLA TODORIĆEVE MOĆI: Agrokor nakon 17 godina napušta Cibonin toranj!

Privremena uprava Agrokora na čelu s Vladinim povjerenikom Antom Ramljakom uskoro bi mogla napustiti sjedište kompanije u Ciboninom tornju.

Prema informacijama Jutarnjeg lista, o napuštanju tornja na 26 etaža, u kojem je Agrokor smješten od 2000. godine, razmišlja se već neko vrijeme, a cijeli plan preseljenja trebao bi biti poznat u sljedećih desetak dana. Nova lokacija na kojoj bi tvrtka trebala poslovati jest Konzumova upravna zgrada na zagrebačkom Žitnjaku.

SBERBANK ZGROŽEN RAMLJAKOVOM OBJAVOM KREĆE U PROTUUDAR: ‘Neugodno smo iznenađeni i žalit ćemo se’

Dođe li uistinu do preseljenja, vrlo je izgledno da će Agrokor prostore unutar Cibonina tornja, koje su dosad koristili, dati u najam, a jedna od varijanti, u slučaju da se dobije prava ponuda, jest da će urede i prodati.

Todorić je u 92 metra visok Cibonin toranj ušao dan nakon parlamentarnih izbora 2000. godine, i to, kako je to tada prezentirano “s ciljem nadograđivanja korporativnog imidža kompanije”. Toranj je kupio od Astre, zagrebačke tvrtke u državnom vlasništvu koja je u vrijeme bivše države obavljala trgovinu s inozemstvom. Za njega je izdvojio ukupno 15,6 milijuna ondašnjih njemačkih maraka, no cijela vrijednost nije bila isplaćena u novcu nego i u nekretninama, piše Jutarnji list.

Najam od 10 eura za metar kvadratni

Cibonin toranj počeo se realizirati 1986. godine, kada je za potrebe Univerzijade počela gradnja Poslovno-sportskog centra Cibona Zagreb.

Sam kompleks imao je više građevina, a uz toranj sagrađena je Cibonina dvorana, trg, pothodnik, kao i zgrada na uglu Savske i početka Tratinske ulice.

Novi izgled ovog dijela Zagreba djelo je arhitekata Ivana Piteše, Marijana Hržića i Borislava Šebetića, a izvođač i investitor radova bila je tvrtka “Vladimir Gortan”. Cijeli kompleks bio je gotov 1987., no prva useljenja u Cibonin toranj dogodila su se tek 1990. godine.

U slučaju da Agrokor preseli i počne iznajmljivati prostore u Ciboninom tornju, prosječna cijena najma po kvadratu iznosit će oko 10 eura.

Povratak na Net.hr