Nova poslovna politika e-trgovine

Najveći problem koji se postavlja pred koaliciju u vezi međunarodne e-trgovine je različitost zakona kojima se u raznim državama reguliraju mogući nesporazumi

America Online Inc., Microsoft Corp., AT&T Corp., International Business Machines Corp. i Dell Computer su dio sedmeročlane koalicije high-tech online divova koja će na dvodnevnoj konferenciji Federal Trade Commission predstaviti plan zaštite Internet kupaca. Plan će uključiti rješavanje nesporazuma koji se tiču online trgovine na međunarodnoj razini. Taj potez je ujedno i odgovor na povećanu nesigurnost u poslovanju kupaca, kao i online trgovaca.

Ron Plesser, odvjetnik koji koordinira akciju koalicije, je izjavio da se tvrtke osjećaju obveznim Ťzaštiti kupce i pomoći napredovanju biznisa na Netuť. Projekt će pozvati na odgovornost svaku tvrtku koja mu pristupi, a uključuje potpuno otkrivanje uvjeta trgovine, mogućnost rasprave o transakciji i cijeni robe i dostave, postavljanje standarda obustave kupnje i naknade za vraćenu robu, te osiguravanje tajnosti korisnikovih podataka.

Najveći problem koji se postavlja pred koaliciju u vezi međunarodne e-trgovine je različitost zakona u raznih država kojima se reguliraju svi nesporazumi do kojih može doći u odnosima e-trgovaca i e-kupaca.

Povratak na Net.hr