NOGOMET: Sir Geoff Hurst prodaje svoj dres iz 1966.godine

Otočka nogometna legenda ponudit će na dražbi dres s brojem 10, u kojem je u finalu Svjetskog prvenstva u Engleskoj ostvario “hat-trick” protiv Njemačke.

Crveni dres dugih rukava dio je kolekcije “Hurstove nogometne znamenitosti”, koja će 28.rujna biti ponuđena na aukciji. Očekuje se da će nadaleko poznati dres doseći cijenu od trideset, a cjelokupna kolekcija više od 180 tisuća funti. U njoj se nalaze i trofeji te medalje koje je Hurst osvojio tijekom duge igračke karijere.

58-godišnji Hurst, koji je 1998. zbog posebnih zasluga u nogometu dobio plemićku titulu, novac prikupljen prodajom 19 od 129 na dražbi ponuđenih stvari darovat će u dobrotvorne svrhe. Dio novca dobit će i Udruga za borbu protiv raka, u znak sjećanja na Bobbya Moorea, kapetana engleske reprezentacije iz 1966., koji je preminuo od opake bolesti.

Hurst se na aukciju odlučio nakon razgovora s obitelji, a kao jedan od razloga naveo je nemogućnost dogovora njegove tri kćerke oko međusobne raspodjele vrijednih predmeta. Dio nekoć puno bogatije kolekcije Hurstu su u dva navrata pokrali provalnici.

Povratak na Net.hr