NOGOMET: Berlusconi želi Beckhama

“Zlatni dečko engleskog nogometa” sve češće i glasnije spominje se kao Milanov odgovor Laziu, a osim čak pet puta veće tjedne plaće najjači argument za preseljenje na San Siro suglasnost je i njegove žene Victorie.

“Bog i batina” “crveno-crnih” Silvio Berlusconi potvrdio je kako su Milanezi zainteresirani za dovođenje Davida Beckhama. Milanovi čelnici nedavno su izjavili kako se žele pojačati barem jednim od petorice najboljih svjetskih nogometaša, potvrdivši glasine po kojima je Berlusconi opasno “zagrizao” upravo na ideju o “velikom transferu” s Old Trafforda. Milanov direktor Ariedo Braida i potpredsjednik Adriano Galliani odbili su, pak, reći cilja li Berlusconi u “pokeru petorice” upravo na Beckhama.

Sun i Mirror danas donose napise po kojima je Milan spreman “probiti plafon”, koji je nedavno postavio Lazio dovođenjem Crespa. Spominje se brojka od 125 i pol milijuna maraka (40 milijuna funti), a Beckham bi trebao zarađivati gotovo 400 tisuća njemačkih maraka tjedno (120 tisuća fiunti), što je peterostruka zarada od one koju trenutačno ima u Manchester Unitedu.

Veliki transferi u kojima prednjači Cragnottiev Lazio “potpalili” su plamen nezadovoljstva Milanovih navijača, jer suparnici se uvelike pojačavaju, a “Berlusconi lijeno sve to promatra iz prikrajka”. Samo veliko ime i karizma istinske zvijezde moglo bi smanjiti povike nezadovoljstva i osjećaj kaskanja za drugima. Talijanski mediji u krug najozbiljnijih pojačanja Milana svrstali su i Brazilca Rivalda te još jednog Barcelonina igrača, toliko spominjanog Luisa Figa. Beckham je ipak središnje ime svih nagađanja, osobito nakon što je procurila vijest o njegovoj svađi s Alexom Fergusonom krajem prošle sezone, kada je Sir Alex beckhamu zamjerio izjave u kojima je izrazio veliku zainteresiranost eventualnom pristupanju milanskom Interu.

Mnoga novinarska pera u svojim napisima donose i pretpostavku kako je Beckhamova žena Victoria, članica skupine Spice Girls, vrlo sklona preseljenju u Milano. Kao dio “vezane štednje” spominje se i mogućnost njezina zaposlenja na jednoj od tri televizijska kanala koje Berlusconi posjeduje na Apeninima. Današnja Gazzetta dello Sport donosi naslov “Beckham odlazi u Milano zbog Victorie”, tvrdeći kako je pjevačica i manekenka “umorna od uvreda engleskih navijača i neprestanog zavirivanja otočkih medija u svakodnevicu njezine obitelji”.

Povratak na Net.hr