PRONAŠLI IH U FRANCUSKOJ

NJEMAČKI SUD ŠOKIRAO: Tinejdžerica može nastaviti vezu sa 49-godišnjim ujakom

Danas 16-godišnja tinejdžerica Josephine iz Njemačke sa 14 je godina pobjegla sa svojim ujakom Gerritom H. koji ima 47 godina. Par se otprilike pet tjedana skrivao na jugu Francuske. Njemački je sud sada presudio kako se njihova veza može nastaviti jer bi, kako je obrazloženo, zabrana mogla loše utjecati na zdravlje 16-godišnjakinje, piše Bild.

Ujak i djevojka pobjegli su u ožujku 2015. godine. Živjeli su u kamp prikolici, skrivajući se u Belgiji, Španjolskoj i Francuskoj. Pronašla ih je žena koja je bila na odmoru na jugu Francuske, a zatekla ih je u prodavaonici.

Josephine se tada vratila roditeljima i policiji rekla da je pobjegla s ujakom te kako je na to nitko nije prisilio. Također je rekla kako između njih dvoje nije bilo spolnog kontakta.

Naime, prema njemačkim zakonima zabranjeni su seksualni kontakti s osobama mlađim od 16 godina. Partnerima starijima od 21 godine dopušten je seks s osobama koje imaju 16 godina, ali samo ako maloljetnik ili maloljetnica nisu na to prisiljeni.

Nakon što se Josephine vratila kući iz Francuske, roditelji su je odveli na psihijatriju gdje je provela nekoliko tjedana. Nakon toga pokušavali su uspostaviti izgubljen odnos sa kćeri. Ujaku su zabranili da joj se približava. Ona ih je pak tužila, a sud u Brandenburgu presudio je u njezinu korist.

Odlučeno je da Josephine i ujak ponovno mogu kontaktirati, a sud je naveo i kako takva takva mjera nije bila primjerena. Zaključeno je kako roditelji moraju poštivati želju svoje kćeri.

Djevojka želi nastaviti vezu jer je ujak čini zadovoljnom i stabilnom. U toj su izjavi suci vidjeli svjesnu odluku tinejdžerice.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr